Twee doden aan de macht!

Kim Jong Un en zijn generaals mogen dan wel de werkelijke machthebbers zijn in Noord Korea, maar officieel wordt het land bestuurd door twee doden. De president van de ''Democratische Volksrepubliek ' Korea is nog steeds Kim Il Sung, die sinds 1994 dood is. Zijn zoon Kim Jong Il die in 2011 stierf, is nog steeds partijleider van de Arbeiders Partij van Korea. Dus staat en partij worden bestuurd door twee doden! Het is te gek voor woorden. Noord Korea is het enigste land ter wereld, waar twee dode mannen het voor het zeggen hebben! 

Toen Kim Il Sung in 1994 stierf, werd hij eeuwig president van de ''Democratische Volksrepubliek'' Korea. Zijn zoon; Kim Jong Il werd geen president, maar werd voorzitter van de Nationale Defensiecommissie en partijleider van de Arbeiders Partij van Korea. Vlak voor zijn dood werd Kim Jong Il nog één keer herkozen als partijleider. Toen hij in december 2011 stierf, besloot men om hem eeuwig partijleider te maken. Kim Jong Un kreeg de titel; eerste secretaris van de Arbeiders Partij van Korea. Hij zal nooit partijleider worden, want die titel blijft zijn dode vader houden!

Twee doden, het land wordt bestuurd door twee doden. Hun standbeelden zijn overal te zien, hun gezichten lachen je overal aan. Voor revolutionair socialisten bewijst dit hoe krankzinnig Noord Korea bezig is. Stalinisme heeft in dit land geleid tot de verering en vergoddelijking, van twee wrede dictators. Kim Il Sung die tussen 1948 en 1994 het volk onderdrukte eerst in naam van het stalinisme en later in de naam van zijn eigen Juche ideologie. Uiteindelijk voerde zoonlief; Kim Jong Il de politiek van ''Militair Eerst'' in. Militairen zijn volgens de huidige staats doctrine de ''revolutionaire'' voorhoede. Dit is niet alleen anti-marxistisch, maar ook puur militaristisch. Noord Korea is een extreem nationalistische staat. Alleen de planeconomie is een restant uit het stalinistische tijdperk!  


Eeuwige president en eeuwige partijleider naast elkaar
TWEE MISDADIGERS! 

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme