De waanzin van het wapenbezit!

In de Verenigde Staten van Amerika is het een grondwettelijk recht om een wapen te bezitten. Conservatieve Amerikanen brullen dat ze wapens nodig hebben om zich te verdedigen tegen inbrekers. Maar de werkelijkheid is dat jaarlijks vele onschuldige mensen vermoord worden doordat gekken, toegang hebben tot wapens en kogels. In december 2012 werden 20 kleuters en enkele leerkrachten vermoord door een 20 jarige jongen. Deze jongen woonde bij zijn moeder die gek was op wapens. Een combinatie van een persoonlijkheidsstoornis en eenvoudige toegang tot schiettuig, leidde tot de dood van 28 mensen waaronder ook de moeder van de dader!

Het binnendringen van scholen met wapens heeft al een naam in de VS. Men noemt het ''School Shooting'' school schieten. Een bekend voorbeeld was de 23 jarige Seung-Hui Cho, die op 16 april 2007 verantwoordelijk was voor de dood van 32 mensen op zijn schoo. Cho was een Koreaanse jongen die in de VS studeerde. Volgens studenten was Cho een eenzaam iemand, die weinig sociale contacten had. Dit zie je wel vaker bij daders van dit soort misdaden. Het zijn vaak jongens met een persoonlijkheidsstoornis/contactstoornis. Ze hebben nauwelijks tot geen vrienden en vallen vaak buiten de groep. Pesten is ook een oorzaak voor het sociale isolement waarin zich potentiële daders zich bevinden! 


De Columbine High School Massacre is misschien wel de bekendste School Shooting die we kennen. Op 20 april 1999 vielen twee jongens hun school Columbine High binnen en moordde 15 leerlingen en leerkrachten uit, 21 anderen raakte gewond. De daders waren Eric David Harris ( 18 ) en Dylan Bennet Klebold ( 17 ). Beidde jongens waren gek op wapens en speelde gewelddadige spelletjes ( althans wat voor 1999 ''gewelddadig'' was ) op de computer. Eric Harris had ook last van depressie en beweerde zelfmoordneigingen te hebben. Verder werden beidde jongens gepest op school, maar anders dan wat de media beweerde waren het niet typische buitenbeentjes! 


De aanval op Columbine High School was zorgvuldig voorbereid door het tweetal. Op de dag van de aanval droegen ze zwarte kleding, daaronder waren hun wapens verborgen. Rond 11.19 uur liepen Eric en Dylan het school cafetaria in. Daar trokken ze hun wapens en begonnen op de weerloze leerlingen in de zaal te schieten. 12 leerlingen werden geraakt waarvan drie het niet zouden overleven! 


In de eerste instantie hadden Eric en Dylan bommen in het cafetaria neergelegd, maar die weigerde af te gaan. Dus besloten ze om met hun wapens de scholieren te doden. Vijf minuten na de eerste schoten kwam een politie agent aan en opende het vuur op het tweetal. Na een kort vuurgevecht trokken de twee jongens zich terug in de school, waar ze op iedereen vuurde die hun in de weg stond. In de bibliotheek zouden de meeste slachtoffers en gewonden vallen. Uiteindelijk werden 34 mensen geraakt door kogels, daarvan zouden 15 sterven! Om 12.08 uur pleegde Erix en Dylan zelfmoord met hun eigen wapens. Daarmee eindigde een dramatische School Shooting! 


Een ander voorbeeld van een School Shooting is het Northern Illinois University Shooting. Op deze universiteit werden 6 studenten gedood en raakte 25 anderen gewond. De dader was de 27 jarige Steven Phillip Kazmierczak, een jongen die mentaal niet in orde was. Rond 15.00 uur op 14 februari 2008, kwam Steven de universiteit binnen. Hij ging naar een klaslokaal waar 120 studenten bezig waren met hun lessen. Daar opende hij het vuur en dode 6 studenten koudbloedig! Uiteindelijk zouden 25 mensen geraakt worden door kogels, de politie zou er achter komen dat Steven meer dan 46 kogels afvuurde. De laatste kogel schoot hij in zijn eigen hoofd! 


Ook Steven was een eenzaam figuur op Northern Illinois University. Van de 25.000 studenten had hij geen vrienden. Men zei dat hij weinig sociale contacten zocht en zich met weinig zaken bemoeide. Steven wou het liefste mensen met een beperking helpen, maar raakte zelf verwikkeld met zijn eigen mentale problemen. Hij slikte verschillende medicijnen en zou enkele dagen voor de moorden gestopt zijn daarmee!


Er is echter één ding dat alle daders verenigd. Ze waren eenzame types, meestal buitenbeentjes en werden gepest. Het laatste ingrediënt voor een dodelijke cocktail zijn de wapens. In de USA kun je wapens heel makkelijk kopen, je koopt al pistolen en munitie bij Wal-Mart. De jongens haalde hun wapens meestal van hun ouders of kochten ze ( minst ze ouder dan 18 jaar waren ) zelfstandig in een wapenwinkel! Elke keer na zo'n School Shooting roept men op om de wapenwetten te versterken. Echter de conservatieve; Republikeinse Partij en vele neoliberale Democraten, moeten daar niet aan denken. Ook de National Rifle Association ( NRA ) is heel machtig in de VS. Deze pro-wapens groep heeft 4,3 miljoen leden en doet er alles aan om de politiek pro-wapenbezit te houden. De NRA kan miljoenen aan dollars inzetten om Republikeinse en Democratische politici om te kopen!  

De laatste grote School Shooting vond plaats op 17 december 2012. De 20 jarige Adam Peter Lanza dode eerst zijn moeder en nam haar wapens met zich mee. Eenmaal aangekomen bij de Sandy Hook Elementary School, opende hij het vuur op kleuters en hun leerkrachten. Adam bleef zelfs schieten op de kleuters terwijl ze al geraakt waren. Sommige lichamen hadden meer dan zes kogels in zich gekregen. Naast de kleuters werden ook enkele leerkrachten vermoord, waaronder ook het schoolhoofd. Adam Peter Lanza pleegde na de moorden zelfmoord.

Deze School Shooting was bijzonder wreed omdat het hier ging om kleuters. Jonge kinderen die niet ouder waren dan 6 jaar. Zij waren onschuldig, stonden nog maar net in het leven. Echter de 20 jarige Adam vond dat hij het recht had om hun van het leven te beroven. Na de moorden werd bekend dat de moeder van Adam hem opgevoed had met wapens. Ze had hem ook geleerd om te schieten. Daarnaast had Adam een contactstoornis genaamd; PDD-NOS ( autisme ). Door deze stoornis had hij moeite met sociale contacten en oude klasgenoten zeiden dat hij geen vrienden had. Behalve met enkele leden van de Tech Club op zijn oude school had hij geen sociale contacten!

We hebben in dit bericht expres de School Shootings gebruikt om de waanzin van het wapenbezit aan te duiden. Maar elke dag worden mensen vermoord. Soms door wrede moordenaars en soms door tieners en jonge mensen die door hun sociaal isolement, pest verleden en stoornissen denken dat ze wraak moeten nemen op de gemeenschap. Natuurlijk ligt de verantwoordelijkheid bij de mensen zelf, maar met schiettuig kun je veel meer pijn en ellende verspreiden!     

USP-RSM is van mening dat wapens alleen thuishoren in de handen van politie, leger en beveiliging. Particulieren mogen geen wapens in bezit hebben. Natuurlijk denken rechtse conservatieven daar anders over. Die vinden dat het hun recht is om wapens in bezit te hebben. Het is vreemd dat diezelfde conservatieven meestal brullen dat Amerika een christelijke natie hoort te zijn en dat Bijbel moet heersen. Zij zeggen dat hun grondwet almachtig is, ondertussen negeren ze wel het feit dat diezelfde grondwet juist tegen een staats-religie is en een seculiere VS nastreeft. De rechtse conservatieven vinden dat het wapenbezit een grondwettelijk recht is. Dan zouden ze ook moeten inzien dat de grondwet van de VS seculier is en geen christelijke natie nastreeft!

Laten we hopen dat na de moord op 20 kleuters men nu eens wat gaat doen aan het wapenbezit in de VS. Zelfs de rechtse zender; Fox News heeft de NRA gevraagd hoe veel mensen nog moeten sterven. Dat Fox News zoiets doet is al heel wat, want meestal steunt Fox News alles dat rechts conservatief is. Misschien kwam het door het feit dat de slachtoffers geen volwassenen of tieners waren. Nee, het waren kleuters. Kleine onschuldige kinderen die op brute wijze vermoord werden!  


Wapens koop je gewoon in een gunshop. 
Wal-Mart verkoopt ze ook!  

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme