PvdA steunt aanschaf JSF

De hypocriete Partij van de Arbeid steunt nu de aanschaf van 37 Joint Strike Fighters, kostprijs bijna 4,5 miljard euro ( 6,8 miljard dollar ). Bedenk dat het criminele kabinet Mark Rutte twee juist 24 miljard euro wil bezuinigen, maar ondertussen wel 4,5 miljard euro uitgeven aan oorlogsvliegtuigen. De JSF is een duur project, sinds 1997 in ontwikkeling en waarvan de kostprijs alleen maar gestegen is. Goedkopere alternatieven zijn er ook, maar Nederland moest zo nodig meedoen met de Amerikanen!

Elke linkse partij zou fel tegen de aanschaf van peperdure oorlogsvliegtuigen moeten zijn. Maar aangezien de PvdA een neoliberale partij is, is het ook niet vreemd dat ze gekozen hebben om de VVD hun zin te geven. Want in de politiek gaat het toch om ''compromissen''? Nou, dat geld dan voornamelijk voor sociaal democraten, want de neoliberale VVD hoeft dat nauwelijks te doen. Het is de sociaal democratie die haar idealen overboord werpt om vooral de rechtse media tevreden te houden!

In de jaren 70 was de PvdA ook al een voorstander van dure gevechtsvliegtuigen. Alleen was er een groot verschil tussen de PvdA van toen en de PvdA van nu. Toen der tijd was er veel oppositie binnen de PvdA tegen de aanschaf van de F-16. Vooral Nieuw Links binnen de sociaal democratie moest niets weten van de honderden F-16 toestellen, die Nederland ging aanschaffen. Maar premier Joop Den Uyl zei dat de verplichtingen van Nederland aan de NAVO belangrijker waren dan de socialistische oppositie tegen oorlog. Want de vijand was nog steeds de Sovjet-Unie en Nederland moest als trouw NAVO land zich sterk opstellen!

Dit toont de hypocriete houding van de sociaal democratie aan. Zowel in de jaren 70 als tegenwoordig in 2013, kiezen de sociaal democraten voor wat het kapitalisme eist. Daarom is de sociaal democratie geen linkse ideologie meer. Vroeger waren ze gematigd links in de jaren 70 maar na de ondergang van het stalinisme, kozen partijen zoals de PvdA voor het neoliberale kapitalisme. Helemaal volgens de TINA ( There Is No Alternative ) trend van de jaren 90!

Revolutionair socialisten zijn tegen een leger. Want een leger wordt gebruikt door de heersende klasse om arbeidersopstanden neer te slaan. We zien dit overal in de wereld, waar de politici van het kapitalisme het leger en politie inzet om opstanden van arbeiders neer te slaan. Zo werd de Nationale Garde van Venezuela gebruikt om een fabriek te zuiveren van stakende arbeiders. Een socialistische raden-democratie zal het burgerlijke leger en de politie afschaven en vervangen door democratische gekozen arbeiders milities, die volledig onder controle staan van de raden!Net in pak met stropdas en natuurlijk 100% neoliberaal
Dat is de Partij van de Asocialen!

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme