2013, een nieuw jaar van strijd

Het jaar 2013 is aangebroken. Voor veel arbeiders wordt dit een zwaar jaar, als ze niet strijden tegen de misdadigheid van het kapitalisme. Alleen al in Nederland moeten werknemers in de laagste belastingschijf 4% meer belasting betalen. Het BTW tarief is al verhoogt van 19% naar 21%. De rechtse (a)sociaal democraten en neoliberalen vallen de werkende klasse keihard aan. Toch is het klassenbewustzijn nog laag en is de werkende klasse zich in Nederland niet bewust van de enorme aanvallen op hun levensstandaard!

In Griekenland is het klassenbewustzijn beter ontwikkeld. Logisch ook want de uitkeringen daar zijn zo laag dat je er niet van kunt leven. 600 euro per maand krijg je, terwijl de kosten van voedsel, stroom en levens onderhoudt niet veel lager zijn dan in Nederland. In ons land moet je minimaal 800 euro per maand netto verdienen om rond te komen. Dan bedoelen we rondkomen zonder extraatjes of geld voor leuke dingen! 


Het kapitalistische; Koninkrijk der Nederlanden krijgt van de Europese Unie verschillende neoliberale bevelen, die men dan ook opvolgt. Want de EU wil dat de economie van Nederland, weer ''gezond'' wordt. Met ''gezond'' bedoelen de neoliberalen pro-business. Een mooi voorbeeld van zo'n zakenkabinet zie je in Italië, waar rechtse politici aan de macht gezet zijn zonder democratische verkiezingen. De media imperialist; Silvio Berlusconi, wil weer premier worden en keiharde bezuinigingen doorvoeren. 4 miljard wil de media imperialist aan de rijken geven, door bepaalde belastingen op te geven. Daardoor moet de Italiaanse staat naast vele miljarden nog eens 4 miljard extra bezuinigen. De werkende klasse moet die miljarden maar betalen, vindt de steenrijke Berlusconi! 


Rechtse partijen vinden ook dat we langer moeten werken, kapitalistisch links denkt ook zo. Met kapitalistisch links bedoelen we de (a)sociaal democratie, die anno 2013 volledig in dienst van de bourgeoisie staat. Waar de sociaal democraten ooit nog voor de sociaal zwakkeren stonden, staan ze nu volledig achter kapitalistische instituties zoals het IMF, de EU en de Wereldbank. Het is daarom voor revolutionair socialisten extra ergerlijk dat veel (a)sociaal democratische partijen zich nog socialistisch durven te noemen! 


Pensioenen gaan ook omlaag omdat men liever gokt met ons geld. Ons spaargeld wordt namelijk vergokt op de markten. Gaat het goed, dan krijgen we meer pension, maar gaat het fout dan krijgen we minder. Het is te gek voor woorden dat ons inkomen voor onze pensionering, afhankelijk is van de beurzen! 


De mensen die deze asociale maatregelen invoeren merken weinig van de bezuinigingen. Politici van VVD en PvdA verdienen toch al 8.900 euro bruto per maand. Netto houden ze zeker 4.000 euro minimaal over. Terwijl het modale netto inkomen in Nederland ongeveer 1.800 euro is. Ondertussen zijn de rijken in 2012 weer flink rijker geworden. De laatste 23 jaar is hun verhogen enorm gestegen. Zeker door de verlaging van de hoogste belastingschijf. In 1990 betaalde de rijken nog 60% aan inkomen belasting, nu betalen ze nog 52%!


VVD en PvdA wouden zelfs de hoogste belastingschijf verlagen naar 49%. Maar dat plan is van de tafel gehaald. Men wou ook de zorgkosten inkomsten afhankelijk maken. Echter de midden inkomens en de rijken gebruikte de media en protesteerde fel tegen de VVD en PvdA. Vooral de elitaire achterban van de VVD was enorm kwaad. Mark Rutte werd een Marxist genoemd door het rechtse blad; De Telegraaf. Men noemde dit een ''links'' ideaal en linkse idealen wil de bourgeoisie niet in een neoliberaal kabinet zien. Dus werd het plan om de zorg inkomsten afhankelijk te maken uit de kabinetsplannen gehaald!


Wat kan de Socialistische Partij van Emile Roemer nog doen? Na de verkiezingen waar de SP niets verloor en niets won, moet men kritischer gaan kijken. Emile Roemer is een aardige man, maar hij is een suikeroom. Roemer was te vriendelijk en het SP verhaal kwam niet naar vormen. Hij gebruikte geen socialistische retoriek en wou alleen maar coalities maken met de PvdA. Maar de PvdA koos voor het neoliberalisme van de VVD, zoals we al verwacht hadden. PvdA leider; Diederik Samsom wist de linkse stemmer rond zijn vinger te wikkelen en kaapte alle stemmers van de SP weg! 


In de Verenigde Staten van Amerika is de neoliberaal; Barack Obama opnieuw gekozen. Maar de ultra-rechtse Republikeinen maken het hem niet gemakkelijk. De Republikeinse Partij wil geld roven van de armen en de arbeiders. Obama weet dat dit de economie niet goed zal doen. Maar zo denken de Republikeinen niet. Die willen vooral dat de rijken beschermd blijven en dat men asociaal veel bezuinigt op de toch al zeer zwakke sociale wetgeving in de VS! 


Obama is een neoliberaal en wil het kapitalisme redden. Maar asociaal veel geld roven bij de armen en de arbeidersklasse is contraproductief  Hij wil het langzamer doen en verspreid. Sociaal roven kunnen we dat noemen. De rijken moeten meer belasting gaan betalen, maar daar verzetten zich de Republikeinen met man en vrouw tegen. Want deze partij is niet zomaar een ultra conservatieve partij. Nee, ze zijn een partij van de rijken en super kapitalisten. Binnen de zogenaamde; Grand Old Party ( GOP ) bepalen de rijken en de machtige bedrijven alles. GOP politici worden royaal betaald door het kapitalisme. Miljoenen aan dollars extra, kunnen politici krijgen als ze pro-kapitalistische politiek voeren. Zo corrupt is het Amerikaanse stelsel!


Een socialistisch alternatief heeft de wereld nodig. In Zuid Afrika is zo'n alternatief in de opbouw. De Arbeiders En Socialistische Partij ( WASP ) is enkele weken geleden opgericht door stakende arbeiders en revolutionair socialisten. Deze nieuwe partij gaat dwars tegen de heerschappij van het ANC in. Het Afrikaans Nationaal Congres dat ooit begon als een socialistische beweging is nu de grootste vijand van de arbeidersklasse in Zuid Afrika. De partij van Nelson Mandela voert al sinds 1994 een neoliberaal bewind. Vorig jaar schoot de politie zelfs op stakende mijn arbeiders. Deze misdaad toont aan hoe ver de kapitalisten gaan om hun bezit te verdedigen tegen stakende arbeiders!


In China heeft de staats-kapitalistische; ''Communistische'' Partij van China een nieuwe leider gekozen. Men kan ervan uitgaan, dat deze Xi Jinping de nieuwe president van de Volksrepubliek China zal worden. In de ''Democratische Volksrepubliek'' Korea roept de 29 jarige Kim Jong Un op tot verzoening met Zuid Korea. We zullen zien of Kim Jong Un echt uit is op verzoening met het kapitalistische zuiden. Revolutionair Socialistische Media zal ook in 2013, bericht doen volgens een revolutionair socialistische visie. Tegen kapitalisme, neoliberalisme, fascisme, nazisme, nationalisme en stalinisme!   

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme