Moskeeën zijn welkom in Nederland

Wat zou het mooi zijn, een Nederland zonder moskeeën’, aldus de inleidende tekst op de nieuwste website van de PVV. Daarop kun je ‘praktische tips’ vinden voor hoe je ‘een moskee kunt stoppen’.


Door Maina van der Zwan - Internationale Socialisten

Stel je voor dat een politicus een’ jodenmeldpunt’ had geopend en een ‘Synagoge Nee’ campagne was begonnen. Het land zou te klein zijn geweest, en terecht. Maar waar haatzaaien tegen de ene bevolkingsgroep als onacceptabel wordt gezien, wordt het tegen de andere groep nauwelijks opgemerkt.

Een team van juristen zal Wilders ongetwijfeld groen licht hebben gegeven. Hij roept niet letterlijk op tot geweld en is anderhalf jaar geleden vrijgesproken van aanzetten tot haat en discriminatie. Maar zijn hetze tegen moslims heeft wel degelijk gewelddadige consequenties en deze campagne is de volgende stap daar in.

Sinds 2007 is er brand gesticht in moskeeën in Huizen, Zeist, Haarlem, Leeuwarden en Arnhem . De Al Qibla moskee in Zoetermeer is meerdere malen bekogeld met molotov-cocktails.

In 2009 is een Turks vereniginggebouw beklad met de leuzen ‘Sieg Heil’ en ‘Geert Wilders’. In 2010 is een kop van een wild zwijn voor een moskee in Groningen gelegd en het pand metbloed besmeurd. Datzelfde jaar werd een moskee in Dordrecht beschoten.

In de zomer van 2012 sloegen Henk en Ingrid in Almelo hun Turkse buurman Aziz dood. ‘Ik hoop dat jullie branden in de hel! Vuile tering­ kankerturken!’ schreeuwde Ingrid de ontredderde buren nog na.

De PVV campagne ‘MoskNee’ is een ordinaire bliksemafleider voor de crisis, wakkert de haat tegen moslims verder aan en zal meer brandstichtingen, bekladdingen en geweld tot gevolg hebben. Hier is sprake van een echt geval van opruiing en de aanstichter heet Geert Wilders.

Links, de vakbeweging en religieuze gemeenschappen moeten dan ook krachtig stelling innemen. Moslims horen bij Nederland, ze zijn welkom en ze hebben recht op hun gebedshuizen, net zoals christenen en joden dat hebben. Het enige waar geen ruimte voor mag zijn, is racisme!!

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme