Free Record Shop failliet, eigenaar vlucht jaar eerder weg

Een icoon in de Nederlandse muziek verkoop is failliet. Free Record Shop waar vele hun cd's en dvd's kochten heeft faillissement aangevraagd. Haar 1.400 arbeiders krijgen niet meer betaald voor de maand mei, ook hun vakantiegeld wordt niet uitbetaald. Ondertussen heeft de eigenaar van Free Record Shop het zinkende schip al in 2012 verlaten. Hans Breukhoven was de eigenaar van de muziek en dvd winkel en bezit een eigen vermogen van 93 miljoen euro! 

Het bedrijf Free Record Shop werd in 1971 opgericht. In 2013 bezit het bedrijf meer dan 207 winkels met 1.400 arbeiders in dienst. Het bedrijf is gespecialiseerd in de media entertainment, zoals muziek, films en spelletjes voor computers. Vele jaren was Free Record Shop een icoon voor jongeren, die hun muziek en dvd's kochten bij hun lokale Free Record Shop winkel. 


Voor 1.400 arbeiders wordt het lastig. Ze krijgen geen loon en geen vakantiegeld. Volgens revolutionair socialisten moet er snel een actieplan opgesteld worden. Het mag niet zijn dat arbeiders het slachtoffer worden, terwijl de top zich in veiligheid brengt. Want directeur Hans Breukhoven heeft zijn functie al vorig jaar neergelegd! 


De rijke kapitalist zag dat het fout ging en verliet het noodlijdende bedrijf. Al jaren liep de omzet achteruit, zeker in deze tijden van economische crisis. Mensen kopen minder cd's, dvd's en andere luxe producten. Ook het downloaden via internet is gigantisch toegenomen de laatste jaren. Voor het jaar 2008 werden films nog wel eens gekopieerd, maar van massieve download was nog minder spraken. Vijf jaar later is dat radicaal veranderd. Films kun je ook gewoon online kopen, ook veel spelletjes gaan nu al via het internet.  


Free Record Shop is een slachtoffer van veranderde tijden, de economische crisis en concurrentie van andere bedrijven. Toen Hans Breukhoven in 1971 begon was zijn winkel uniek. Maar in 2013 zijn er genoeg andere winkels die muziek, dvd's en spelletjes voor de computer verkopen. Een ander voormalig onderdeel van het Hans Breukhoven imperium is Game Mania en die draait nog goed. Game Mania is een bedrijf dat tweedehands games ( computer spelletjes ) koopt en verkoopt. Dit bedrijf heeft misschien zonder het te weten een ander deel van het Hans Breukhoven imperium failliet gemaakt! 


Revolutionair Socialistische Media vindt dat er een sociaal plan moet komen voor de 1.400 arbeiders die nu geen loon krijgen en geen vakantiegeld. Meneer Hans Breukhoven zou eens verantwoordelijkheid kunnen tonen en in ieder geval zijn arbeiders hun loon en vakantiegeld betalen. Met een eigen vermogen van 93 miljoen euro moet dat toch wel mogelijk zijn? Of zit ook Hans Breukhoven in de rode cijfers? 


Er wordt op dit moment nog gekeken of Free Record Shop een herstart kan maken. De vraag is echter of dat mogelijk is. De 1.400 arbeiders moeten er rekening mee houden dat ze hun baan kwijt raken. Naar hun salaris van de maand mei en hun vakantiegeld voor 2013, kunnen ze dan wel fluiten. Een actie plan is dus noodzakelijk om duidelijkheid te creëren voor die 1.400 arbeiders die nog bij Free Record Shop werken!
Het laatste logo van Free Record Shop
Zal dit bekende icoon straks voorgoed verdwijnen? 

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme