Killah P vermoord door de Gouden Dageraad!

De neo-fascistische beweging; Gouden Dageraad wordt nu eindelijk vervolgt door de Griekse overheid. Nadat een linkse rapper vermoord werd door een lid van de extreem rechtse groep, besloot de Griekse politie om hard op te treden. Dit is een goede ontwikkeling omdat de Griekse staat zeer passief was tegenover de neo-fascisten. Veel politie agenten hebben ook fascistische sympathieën, een restant uit de periode toen Griekenland een rechtse militaire dictatuur was. De Gouden Dageraad is als een maffia organisatie opgebouwd, hun doelwit zijn voornamelijk buitenlanders en linkse Grieken!

Al vele jaren waarschuwen Griekse anti-fascisten voor het gevaar van de Gouden Dageraad. Maar onze waarschuwen werden door staat en politie genegeerd. Soms gedroeg de politie zich vijandig tegenover revolutionair socialisten die melding kwamen doen van fascistische mishandelingen. De Griekse politie toont weinig bereidheid om onderzoeken in te stellen, naar het gedrag van Gouden Dageraad leden!


Buitenlanders zijn al helemaal niet veilig. Vooral Albanezen die in Griekenland wonen, worden gehaat en geminacht door de Gouden Dageraad. Nadat de neo-racisten zetels wonnen in het parlement groeide de aanvallen op buitenlanders. Er zijn berichten van politie agenten die problemen met Albanezen overlieten aan de knokploegen van de Gouden Dageraad. Heb je een probleem met buitenlanders? Bel niet de politie, maar bel de Gouden Dageraad, zeggen sommige Grieken. Door de crisis en de armoede in veel gezinnen, winnen de neo-fascisten steun. De Gouden Dageraad beweert op te komen voor de Griekse bevolking en wist hierdoor 426,025 stemmers te overtuigen!


Pavlos Fyssas was een 34 jarige linkse anti-fascist, een rapper die streed tegen de Gouden Dageraad. Door zijn anti-fascistische rapteksten en zijn strijdvaardigheid, werd Fyssas op 18 september 2013 vermoord door een lid van de Gouden Dageraad. Hij werd opgewacht door een groep van dertig neo-fascisten. De neo-fascisten zochten ruzie en uiteindelijk stak één van hun de jonge rapper in het hart en liet hem stervend achter. Nadat ze Fyssas hadden neergestrokken vluchtte de neofascisten weg. Uiteindelijk werd een 45 jarige neo-fascist opgepakt door de politie. Hij beweerde niet lid te zijn van de Gouden Dageraad, maar getuigen beweren dat hij vaak aanwezig was bij bijeenkomsten van de neo-fascisten. Ook stond hij meermaals met Gouden Dageraad prominenten op foto's!


Deze politieke moord shockte de Griekse samenleving. Nu pas begon de overheid met acties tegen de Gouden Dageraad, maar ook alleen maar omdat de woede onder het Griekse volk enorm was. Massa protesten waren overal en sommigen werden niet eens georganiseerd door de stalinistische Communistische Partij van Griekenland en het gematigd socialistische Syriza. Op 25 september demonstreerde meer dan 20.000 Grieken tegen het neo-fascisme. Een unieke manifestatie omdat de stalinisten en gematigde socialisten niet meededen!


Killah P was de artiestennaam van Pavlos Fyssas. Anders dan commerciële artiesten was Killah P er niet op uit om rijk te worden met zijn muziek. Als overtuigd linkse revolutionair gaf hij zijn muziek gratis weg. Zijn moord is weer een perfect voorbeeld van hoe een kapitalistische staat, de neo-fascisten gebruikt tegen linkse mensen en groeperingen. Ook de Duitse heersende klasse, probeerde Adolf Hitler te gebruiken tegen  de groeide Communistische Partij van Duitsland ( KPD ). De sociaal democraten waren al in de ban van de bezittende klasse, maar de KPD was dat niet. Dus tolereerde de Duitse bourgeoisie de nazi's van de NSDAP, in de hoop dat men Hitler kon gebruiken. We weten allemaal wat de nazi's deden na 1933!


Als de Griekse staat eerder had opgetreden tegen de Gouden Dageraad dan was Killah P misschien nog in leven geweest. Als de Griekse politie harder optrad tegen de neo-fascisten dan leefde veel buitenlanders niet in angst. Maar zowel de staat als politie traden niet effectief op. Door bezuinigingen bij politie konden ( en wouden ) veel agenten geen actie ondernemen tegen de Gouden Dageraad. Revolutionair socialisten veroordelen de moord op Killah P en roepen de Communistische Partij van Griekenland en Syriza op om samen te werken op een socialistisch programma. Een eenheidscoalitie van de twee grootste linkse partijen, kan een socialistisch alternatief presenteren op de partijen van het kapitalisme ( Nieuwe Democratie en PASOK ).


Door de asociale bezuinigingen van de Griekse staat, groeit de armoede enorm snel. De hoofdrol speler is echter niet de Griekse bourgeoisie. Het is de Europese Unie, die de neoliberale bezuinigingen eist. Vooral Angela Merkel van Duitsland, eist dat Griekenland meer macht geeft aan het kapitalisme. Minder overheid en meer markt, dat eist de EU in Griekenland. Deze formule bleek al zeer slecht te werken in voormalige stalinistische landen. In Roemenië willen 54% van alle mensen, Nicolae Ceausescu terug. Ook in de Republiek Bulgarije snakken ouderen en veel werkelozen, naar de tijden van het stalinisme ( 1945-1990 ) toen er nog zekerheid op werk was!


Revolutionair socialisten roepen de Griekse bevolking op om te strijden tegen de EU en tegen de criminele Gouden Dageraad. De Griekse neo-fascisten moeten opgejaagd en opgesloten worden. Beter zou nog zijn om de hele Gouden Dageraad te verbieden. Fascisme is geen mening, fascisme is misdaad. Dat zei Killah P en hiervoor is hij vermoord door de neo-fascisten. Daarom moeten we strijden. Tegen fascisme, maar vooral tegen het systeem dat de neo-fascisten vrije ruimte geeft: het kapitalisme!

Killah P zal altijd geëerd 
worden door alle anti-fascisten

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme