PVV manifestatie met fascisten en rechtse nationalisten

Op 21 september waren drie demonstraties in Amsterdam. Een demonstratie tegen de bezuinigingen, een demonstratie tegen racisme en bezuinigingen en helaas een PVV manifestatie. De rechts nationalistische; Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders deed niet mee met de grotere demonstratie, die min of meer geleid werd door de Sociaaldemocratische Partij van Emile Roemer. Bij de demonstratie tegen de bezuinigingen van het kabinet Mark Rutte 2, waren ongeveer 3.000 mensen op af gekomen. Wilders en zijn PVV wisten 1.500 mensen op te trommelen, waaronder ook racisten en rechtse nationalisten. Wilders heeft al extreem rechtse vrienden ( zoals Marine Le Pen en Filip Dewinter ), maar nu tolereert hij ook raszuivere fascisten op zijn manifestatie!

''Eigen volk eerst'' was te lezen op een spandoek die rechtse nationalisten hadden gemaakt. De afkeer tegen buitenlanders is een belangrijk onderdeel van de nationalistische ideologie. Geert Wilders past daar perfect in met zijn afkeer van Roemeense en Bulgaarse arbeiders, die het recht hebben om hier te komen werken. Natuurlijk is Wilders fel tegen de komst van deze Oost Europeanen, hij vreest dat deze arbeiders de banen ''inpikken'' van de ''Nederlandse'' arbeider. Ondertussen steunt de PVV wel het systeem dat verantwoordelijk is voor de uitbuiting van arbeiders!


Bij de PVV demonstratie tegen het kabinet Rutte 2, waren ook de prinsenvlaggen te zien. Deze vlag is heel populair bij extreem rechtse groeperingen. Vooral omdat de prinsenvlag gebruikt werd door de Nationaal Socialistische Beweging van Anton Mussert in de tweede wereld oorlog. De kleuren Oranje, Wit, Blauw symboliseren ook de Republiek der Zeven Provinciën, het tijdperk van Michiel de Ruiter. Zes prinsenvlaggen waren te zien bij de PVV demonstratie!


Dat Geert Wilders geen moeite heeft met deze vlag, blijkt wel uit het feit dat de prinsenvlag ook in de kantoren van de PVV te zien was. Als trotse nationalisten hadden enkele tweede kamer leden van de PVV, besloten om de prinsenvlag op te handen voor de ramen van hun kantoren. Dit leidde tot media aandacht, waarna de vlaggen verwijderd werden. Dat ze nu weer te zien waren op de PVV demonstratie, bewijst dat de Wilders bende sympathiseert met de vlag van Groot Nederland, zoals veel nationalisten doen!


Onder de 1.500 aanwezigen waren leden van de Nederlandse Volks Unie ( partijtje van clown Constant Kusters ) en de Nationalistische Volks Beweging ( mini-NSB ). Tevens waren er de fascistische actiegroepen Voorpost en Zwart Front en meerdere neo-nazi’s van het gewelddadige Blood and Honour Nederland aanwezig. Natuurlijk waren de meeste aanwezigen geen nazi's of radicale nationalisten. Maar veel PVV stemmers delen de overtuigingen van extreem rechts. Vooral het idee van ''eigen volk eerst'' is heel populair. Zeker omdat bij het PVV stemvee de gedachten heerst, dat de overheid alleen maar bezig is om ''buitenlanders'' te helpen. Onterecht denken ze dat de ''linkse'' overheid, alleen geld en moeite doet voor de niet-blanke Nederlander. Dit beeld zien we terug in landen waar het kapitalisme voor ellende zorgt. Extreem rechtse groeperingen weten misbruik te maken van de economische crisis om buitenlanders de schuld te geven. In Hongarije krijgen de Roma's de schuld, in Frankrijk zijn het de moslims, net als hier in Nederland!


Als Geert Wilders zo fel tegen het fascisme is, waarom laat hij dan extreem rechts tuig toe op zijn demonstratie. Waarom hielden de PVV'ers dit tuig niet weg van hun manifestatie? Waarom mochten de fascisten spandoeken ophangen met de woorden; ''EIGEN VOLK EERST'' Wij revolutionair socialisten weten wel waarom. Omdat Wilders sympathie heeft voor partijen zoals Jobbik in Hongarije, Front National in Frankrijk en het Vlaams Belang in Vlaanderen. De PVV is geen fascistische partij, maar hun overtuigingen neigen wel sterk naar het rechtse nationalisme!


De Anti Fascistische Actie ( AFA ) sloot een artikel over extreem rechts bij de PVV af met de woorden; ''Waar elders in de Nederlandse samenleving geen tolerantie voor mensen die een Hitlergroet uitbrengen bestaat; Waar elders geen instemming voor het openlijk dragen van nazistische symbolen bestaat; Waar elders geen aanmoediging voor het tonen van extreemrechtse spandoeken bestaat, bestaat dit allemaal wel op deze PVV manifestatie. Niemand, zowel de politie, andere demonstranten en de PVV beveiliging vond het nodig bij deze excessen in te grijpen!'' 


Extreem rechts tuig van de NVU bij de PVV demonstratie! 

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme