Chinese ''Communistische'' Partij nog steeds crimineel

Als je denkt dat de Chinese ''Communistische'' Partij beschaafder geworden is, moet je nodig naar het verhaal van Yu Qiyi luisteren. Deze man werkte bij een staatsbedrijf als hoofd ingenieur. Net als 70 miljoen Chinezen was hij lid van de staats-kapitalistische CCP. Partijfunctionarissen pakte Yu Qiyi, 38 dagen geleden op en probeerde een bekentenis af te dwingen. In maoistische tijden was dit heel normaal. Partij functionarissen gebruikte vaak martel methodes om partij leden te dwingen om iets te bekennen wat in de ogen van de partij bonzen ''fout'' was!

Yu Qiyi werd meer dan 38 dagen vast gehouden en gemarteld. Uiteindelijk werd hij gedwongen om in een badkuip met ijskoud water te gaan zitten. Zes partijfunctionarissen martelde Yu Qiyi door zijn hoofd onderwater te duwen. Uiteindelijk kon hij niet meer ademen en verdronk. Na 38 dagen van gevangenschap en marteling stierf Yu Qiyi een verdrinkingsdood. De zes partijfunctionarissen probeerde hem nog naar een ziekenhuis te brengen, maar het was te laat!

De Chinese ''Communistische'' Partij is laatste tijd bezig met een keiharde campagne tegen partij corruptie. Het is best mogelijk dat de CCP vermoeden dat Yu Qiyi corrupt was. Deze moord bewijst dat de methodes van de CCP nog steeds gewelddadig van aard zijn. Als partijfunctionarissen martel methodes gebruiken tijdens ondervragingen, dan bewijst dit wat revolutionair socialisten al vermoeden!

Sinds de  hervormingen van Deng Xiaoping is de Chinese ''Communistische'' Partij een staats-kapitalistische partij geworden. De meeste partijleden zijn geen communisten maar opportunisten, die voordelen halen uit hun lidmaatschap. Het is niet duidelijk of Yu Qiyi een corrupte ingenieur was. Wel is duidelijk dat hij gestoven is door verdrinking. Zijn dood bewijst dat CCP partijfunctionarissen zich niet tegenhouden door moraliteit of menselijke waarden!

Binnen het maoïsme waren de vertegenwoordigers van de communistische partij, bijzonder intolerant tegen iedereen die de partij als vijand zag. Tijdens de Culturele Revolutie gebruikte Mao Zedong een jeugd groep genaamde de Rode Garde, om tegenstanders van zijn heerschappij te intimideren en uit te schakelen. Daarbij waren ook leden van de communistische partij niet veilig. De Rode Garde werd door Mao persoonlijk ontbonden toen zelfs hij de controle over de radicale vleugel verloor. Het Chinese leger moest duizenden Rode Gardisten oppakken en executeren om de macht van Mao Zedong veilig te stellen!

Na Mao's dood, kwam de CCP onder het gezag van Deng Xiaoping. Die maakte een einde aan het dogmatisme van Mao en voerde het staats-kapitalisme in. De CCP werd pragmatisch en brak met bijna alle principes van het maoïsme. Martelingen van partij leden leek iets uit de tijd van de Culturele Revolutie. Maar de moord op Yu Qiyi, toont dat de partij kaders nog steeds bereid zijn om mensen te martelen om bekentenissen te krijgen! 

Revolutionair socialisten veroordelen de moord op Yu Qiyi. Ook al was hij een corrupt partijlid, dan is dat geen rede om hem te martelen. De Chinese ''Communistische'' Partij toont hiermee aan dat haar functionarissen een mentaliteit bezitten die enorm anticommunistisch van aard is. Het is WIJ tegen JOU, of ook wel de partij tegen JOU. Revolutionair socialisten roepen de arbeiders van China op om het misdadige CCP regime omver te werpen. Er moet een nieuwe arbeiderspartij opgebouwd worden die een democratisch socialistisch China kan realiseren. De moord op hoofd ingenieur Qiyi is een criminele daad en de zes partijfunctionarissen verdienen levenslang celstraf. Het is maar de vraag of ze dat ook daadwerkelijk krijgen! Yu Qiyi werd 38 dagen vastgehouden door CCP 
partijfunctionarissen op verdenking van corruptie!

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme