Bert van der Roest gebruikt wachtgeld!

Asociaal democraat en dief Bert van der Roest wil zijn wachtgeld gaan gebruiken om 40.000 euro terug te betalen aan de straatkrant. Een tijdje geleden werd bekend dat meneer Bert van der Roest, meer dan 40.000 euro had gestolen van de straatkrant, de krant voor daklozen in Utrecht. Nadat dit bekend werd moest meneertje dief, het gestolen geld terug betalen. Maar omdat hij ook lid was geweest van de gemeenteraad van Utrecht voor de PvdA, mag hij gebruik maken van de wachtgeld regeling. Deze regeling bepaald dat mensen die de politiek verlaten, recht hebben op wachtgeld. Dat geld voor zowel het parlement als de gemeenteraden. Dus nu wil deze smerige dief, gebruik maken van Nederlands belastinggeld om 40.000 euro terug te betalen die hij gestolen heeft? Hij is echt een misdadiger die Bert van der Roest!

Revolutionair socialisten hadden zo'n dief meteen geroyeerd uit de partij. Maar of de PvdA dat inderdaad gedaan heeft weten we niet. Dat VVD'ers geld verduisteren is niet onbekend. De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie is een elitaire kapitalistische partij, waar het geld boven alles staat. Maar bij de Partij van de Arbeid zou je toch een andere houding verwachten. Bert van der Roest vertoont echter precies wat de sociaal democratie de laatste 23 jaar allemaal gedaan heeft. Stelen van de zwakkeren omdat het kapitalisme dit eist. De sociaal democraten hebben overal in de wereld, deel genomen aan privatiseringen en markt hervormingen. In zowel West-Europa als Oost-Europa steunde ze de politiek van meer markt en minder overheid. Dit leidde uiteindelijk tot de economische crisis en wat was het antwoord van de sociaal democratie? Bezuinigingen, nog meer privatiseringen en besparingen!

De wachtgeld regeling is ook een typische elitaire regel. Waarom hebben ex-politci recht op dat geld, ze hoeven er niets voor te doen? Terwijl arbeiders die in de bijstand zitten, verplicht worden om te solliciteren naar werk. Politici hoeven dat niet, die mogen lekke gebruik maken van de wachtgeld regeling totdat ze nieuw werk gevonden hebben. Meestal vinden ze die ook sneller dan arbeiders, omdat kapitalistische ondernemingen of de staat meestal graag gebruik willen maken van voormalige politici die het kapitalisme van dienst waren. Als ze ook nog eens pro-EU waren dan heeft Europa misschien wel een baantje. Neem Ad Melkert maar als voorbeeld of Wim Kok die nu werkt bij Shell! 

Daarom moet er een andere maatschappij komen. Een socialistische maatschappij waarin de productie middelen en de grootste ondernemingen eigendom zijn van de gemeenschap. Deze gemeenschap moet echter niet opgebouwd worden op de typische burgerlijke staat. Nee, alleen een raden-democratie kan de arbeiders-staat en de socialistische economie besturen. Democratische arbeiders-raden zullen in dorpen, steden en bedrijven de dienst uitmaken. Geen elitaire parlementariërs met hoge salarissen en geen wachtgeld regeling meer voor politici. Arbeiders zullen zelf de meesters worden van hun arbeid en de vruchten ervan plukken. In zo'n wereld zal Bert van der Roest geen gebruik kunnen maken van ons belastinggeld!Bert van der Roest als directeur in reclame spotjes 
40.000 euro gestolen en nu wil hij belastinggeld gebruiken
om dat geld terug te betalen!

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme