Marine Le Pen naar de tweede kamer!

De leidster van het extreem rechtse; Front National is uitgenodigd door de Partij voor de ''Vrijheid'' om naar Nederland te komen. In de tweede kamer wil Geert Wilders praten met de dochter van Jean-Marie Le Pen, de bekendste Franse extreem rechtse politicus die jaren het Front National leidde. Nadat haar vader aftrad als leider van het FN, werd Marine het nieuwe gezicht van de partij. Minder racistisch dan haar vader, maar toch nog zeer Frans nationalistisch en anti-islamitisch. Dat is het vlak waar Wilders en Le Pen elkaar vinden, beidden minachten de islamistische cultuur en diens godsdienst de islam!

De NOS maakte op 15-10-2013 bekend:

Marine Le Pen heeft de uitnodiging van Wilders in dank aanvaard. "Ik heb al vaak mijn wens geuit om Wilders te ontmoeten, om een persoonlijk oordeel over hem te vormen", zegt Le Pen. "Ver van het duivelse beeld dat media en politici schetsen. Toen we elkaar voor het eerst spraken, zagen we dat we erg veel overeenkomsten hebben."

Wilders bevestigt in Nieuwsuur dat hij Le Pen heeft uitgenodigd in de Tweede Kamer. "Marine Le Pen is een charismatische politica. Partijen als Front National en de PVV kunnen de eurofiele elite bij de Europese verkiezingen wat toontjes lager laten zingen." 

Door het uitblijven van een duidelijk socialistisch alternatief bij deze Europese verkiezingen is de kans groot dat extreem rechtse partijen zoals het FN en de PVV inderdaad zetels kunnen winnen. Veel mensen hebben een hekel aan de EU, maar vallen hierdoor makkelijk in de val van rechtse nationalisten. Aan de linkse kant is het ook niet beter. De neoliberale PvdA en liberaal GroenLinks zijn helemaal pro-EU, terwijl de ''Sociaaldemocratische'' Partij van Emile Roemer vast blijft zitten in meer Nederland en minder Europa!

Marine Le Pen, Geert Wilders en rechtse nationalisten hebben veel baat bij de economische crisis en de groeide armoede in Europa. Doordat de sociaal democratie zo verrechtst is voelen veel arbeiders zich niet vertegenwoordigd. Vooral in Oost-Europa is het rechtse nationalisme na de val van het stalinisme flink gegroeid. Dat zie we in Hongarije waar de nationalisten van Jobbik veel steun gewonnen hebben. Jobbik staat erom bekend dat ze Roma's ( etnische minderheid ) minachten en hun verantwoordelijk houden voor bijna alle misdaden in het land!

Daarom is een socialistisch alternatief zo belangrijk. Helaas zitten veel nieuwe linkse formatie vast in oude sociaal democratische opvattingen. Slechts enkelen durven op te komen voor het marxistische socialisme en een socialistische samenleving. Een partij die dat doet is de Socialistische Partij in Ireland. Deze revolutionair socialistische partij is in 1997 opgericht, toen Ierse revolutionair socialisten besloten om een politieke partij in het leven te roepen. Maar elders in Europa is politiek links verdeeld tussen de nu kapitalistische sociaal democraten, gematigde socialisten en oude stalinisten. Echte revolutionair socialisten vindt je maar weinig tussen al die linkse partijen en groepen!

Het lijkt er ook op dat Revolutionair Socialistische Media zal oproepen om te stemmen op de ''Sociaaldemocratische'' Partij  van Emile Roemer. Want Nederland bezit geen socialistisch alternatief. De SP is de enigste partij die nog een sociaal alternatief neerzet, ook al is dat alternatief niet socialistisch van aard. Stemmen op de Partij van de Arbeid of GroenLinks is geen linkse oplossing, aangezien die partijen dolgraag de neoliberale Europese Unie willen dienen!

Vroeger zouden veel Nederlanders woedend geweest zijn als een extreem rechtse politici naar Nederland kwam. Maar tegenwoordig is het extreem rechtse gedachtegoed meer acceptabeler dan 23 jaar geleden. De val van het stalinisme en de verrechtsing van de sociaal democratie heeft het mogelijk gemaakt dat mensen meer gevoeliger werden voor de taal van Le Pen en Wilders!Wilders en Le Pen, de gezichten van het Nederlandse
en Franse nationalisme!

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme