PvdA-raadslid steelt van straatkrant

De PvdA steelt van de armen, daar geloven nog niet alle Nederlanders in. Maar in het kabinet Mark Rutte 2 zit toch de Partij van de Arbeid. Het is ook dit kabinet dat de aanval zal openen op de werkende klasse en de armoede klasse. Maar als Nederlanders een duidelijk voorbeeld willen van een sociaal democraat, die geld rooft van de armen om zich zelf uit de nood te redden, moeten ze eens kijken naar Bert van der Roest, deze PvdA'er was gemeenteraadslid in Utrecht. Meneertje werkte ook bij de straatkrant een daklozen krant waar hij penningmeester was. 40.000 euro werd verduisterd door Bert van der Roest. Een deel van het geld werd gebruikt voor zijn theaterprogramma en de rest stak hij in eigen zak. Stelen van de daklozen om zelf rijker te worden. Weer een mooi voorbeeld van een smerige asociaal democraat! 

Dat de PvdA het geld rooft bij de werkende klasse is al jaren normaal. Sinds Wim Kok is de partij een volledige neoliberale partij geworden. Ook vreselijk elitair van aard want alle PvdA kamer leden leven van hun 8.900 euro bruto per maand. Om nog maar te zwijgen van al die extraatjes die je als vertegenwoordiger van het Nederlandse volk krijgt. Anders dan de SP kent de PvdA geen afdracht regeling. Dus mogen de kamer leden lekker leven van hun 107.000 euro bruto per jaar. Bedenk dat deze partij beweert op te komen voor een sterk en sociaal Nederland. Nou Bert van der Roest dacht daar ook over na, sterk en sociaal door 40.000 euro te stelen van daklozen, wat een smerige streek!

Maar er zijn meer politici die geld verduisteren. VVD'ers zijn er bijzonder goed in. Ton van der Schans uit Den Helder pleegde zelfmoord toen men erachter kwam dat de nette VVD'er, 18.000 euro uit de partijkas had verduisterd. De brave Ton van der Schans kon de schande niet aan en dus pleegde hij maar zelfmoord. Wij revolutionair socialisten vinden het erg voor zijn familie, maar we hebben geen medelijden met een smerige dief die zelf geld steelt van zijn eigen partij. 

Op 25 september van dit jaar werd Berthold Ziengs ( VVD ) veroordeeld tot 22 maanden celstraf. Hij kreeg deze straf omdat hij geld had verduisterd en had wit gewassen. De VVD'er was enig aandeelhouder van zijn bedrijf en deed hij alsof hij bouwmaterialen in- en verkocht en hier veel verlies op leed. Zo kon hij belastinggeld terugvragen. Dat geld gebruikte hij om schulden af te lossen. Het is zo typisch voor neoliberalen om met hun vieze vingers te wijzen naar werkelozen en sociaal zwakkeren en ondertussen overal geld stelen en verduisteren. Maar er zijn meer VVD'ers die geld honger hebben!

De NRC schreef;

Er worden meer VVD'ers verdacht van een misdrijf. De Noord-Hollandse oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers wordt eveneens verdacht van fraude. In Limburg zijn oud-gedeputeerde en oud-senator Jos van Rey en oud-voorzitter van de VVD in de provincie Ricardo Offermanns verwikkeld in een affaire die draait om ambtelijke corruptie en schending van het ambtsgeheim. Afgelopen zomer stapte VVD-Kamerlid Johan Houwers op omdat hij verdacht wordt van hypotheekfraude. De overheid legde beslag op zijn landgoederen ter waarden van 1 miljoen euro!

Daarom zijn revolutionair socialisten anders dan de kapitalistische politici. Wij werken vanuit het idee dat vertegenwoordigers een modaal inkomen moeten verdienen. Als het modaal inkomen in Nederland; 2300 euro bruto per maand is, dan moeten de tweede kamer leden dit bedrag per maand ontvangen. Als je dat niet wilt verdienen, dan moet je maar niet in de politiek gaan!


 ''Partij van de Aanpak''
Vooral kapitalisten dienen en arbeiders uitbuiten
''Iedereen telt mee'' 
Daarmee bedoelt Bertje vooral zich zelf
40.000 euro stelen 
van DAKLOZEN 

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme