Vakkenvuller tegen de Ahold directie

Jongeren moeten een volwaardig loon krijgen. Met die boodschap ging Soufian Akir, vakkenvuller bij Albert Heijn , naar de aandeelhoudersvergadering van moederconcern Ahold. ‘Voor uw jaarloon moet ik 299 jaar werken’, verduidelijkte hij aan ceo Dick Boer.
Soufian Afkir krijgt bij Albert Heijn het Nederlandse minimum jeugdloon uitbetaald (5,96 euro per uur). Op de aandeelhoudersvergadering pleitte hij bij Ahold-ceo Boer (1.600 euro per uur) om jongeren ouder dan 18 een volwassenen loon te betalen. ‘Om uw loon van een jaar te evenaren, moet ik 299 jaar fulltime werken’, vergeleek Soufian.
‘Het prachtige pak dat ik nu aan heb, kan ik met mijn uurloon maar voor de helft betalen. En meneer Boer, dat ziet er dus zo uit’, zei Soufian nog. Daarna voegde hij de daad bij het woord en ritste hij de helft van zijn pak af. De actie was een initiatief van de jongerenafdeling van FNV, de grootste vakbond van Nederland.
Boer was maar matig onder de indruk. ‘Ik denk niet dat een aandeelhoudersvergadering de juiste plek voor deze discussie is.’ De ceo vertelde Soufian wel dat het uurloon van het personeel onderhandeld wordt tijdens de CAO-besprekingen die aan de gang zijn.

BRON: www.standaard.be

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme