Syrisch Al-Nusra Front nu deel van Al-Qaida

De radicaal islamistische terreurgroep Al-Nusra in Syrië is deel geworden van Al-Qaida. Hiermee is duidelijk geworden dat de radicale islamieten kant gekozen hebben aan de zijde van het internationale islamistische terrorisme. Dit is goed nieuws voor de aanhang van de seculiere Syrische dictator Bashar Al-Assad. Nu Al-Nusra zich heeft aangesloten bij Al-Qaida kan Al-Assad goede propaganda maken tegen de opstandelingen die al twee jaar proberen hem omver te werpen! 

In April 2013 zijn vermoedelijk al 80.000 Syrische mensen gedood. De burgeroorlog gaat vooral tussen het Vrije Syrische Leger en Syrische Strijdkrachten van de Syrische Arabische Republiek. De radicale islamieten van het Al-Nusra Front zijn slechts een klein deel van de opstandelingen. Echter door hun radicalisme worden ze vaak door de westerse media neergezet alsof zij het verzet leiden. In werkelijkheid heeft Al-Nusra ongeveer 10.000 strijders, terwijl het Vrije Syrische Leger met 140.000 de meeste soldaten heeft. De laatste tijd geeft de kapitalistische media veel aandacht aan Al-Nusra, waardoor bij westerlingen het gevoel ontstaat alsof de islamieten de rebellen opstand leiden!


De seculiere nationalisten van het Vrije Syrische Leger willen Al-Nusra te vriend houden. Ze hebben de islamieten nodig, maar ook zij weten dat Al-Nusra geen vrij Syrie nastreeft. Zeker nu ze deel zijn van Al-Qaida is het volstrekt duidelijk dat Al-Nusra geen seculiere democratie wil. Daarom heeft het Vrije Syrische Leger maar één mogelijkheid, ze moeten Al-Nusra zien als vijand en niet als bondgenoot. De vraag is of ze dat ook daadwerkelijk gaan doen. Want in de strijd tegen Bashar Al-Assad hebben de rebellen vechtlustige strijders nodig. De 10.000 strijders van Al-Nusra behoren tot de beste en vechten fanatiek! 


Ondertussen gebruikt de Arabisch-Socialistische Ba'ath Partij, de bekering van Al-Nusra als ultiem bewijs dat radicale islamieten de opstand leiden. Dictator Al-Assad krijgt al steun van bijna alle ( oude ) anti-imperialistische groeperingen in de wereld. Vooral stalinistische revolutionairen steunen de Syrische dictator kritiekloos. Echter ook bange seculiere Syriërs en christenen kiezen zijn kant, puur uit angst voor Al-Qaida die nu Al-Nusra bestuurd! 


De Syrische burgeroorlog is hierdoor nog lastiger geworden. Hoewel veel Syriërs tegen de Ba'ath dictatuur zijn, hebben vele een negatieve mening over de rebellen. Zeker nu de wereld media zich minder richt op het Vrije Syrische Leger en meer op de radicaal islamieten. Abu Mohammed al-Golani is de leider van die islamieten. Men weet eigenlijk baar weinig over hem, zeker is ook dat de naam Abu Mohammed al-Golani een schijnnaam is en hoogstwaarschijnlijk niet de echte naam van de Al-Nusra leider. Wel is bekend dat deze Abu Mohammed al-Golani de groep Al-Nusra in januari 2012 stichtte. Al snel kreeg hij geld en wapens uit islamistische koninkrijken. Saudi-Arabië en Qatar steunen Al-Nusra, dat heeft ermee te maken dat de islamistische koninkrijken behoren tot de soennitische moslims. De stam van Al-Assad behoort tot de sjiitische moslims. Het is puur sektarisme, de ene moslim groep tegen de andere moslim groep. Slachtoffer van dit sektarisme is de Syrische arbeidersklasse! 


Het westen is niet blij met Al-Nusra en de Amerikanen zette de terreur groep op hun lijst van terroristische organisaties. De Nationale Coalitie van Syrische Revolutionaire en Oppositie Groepen was daar niet van gediend. Zij beweren dat het enigste terrorisme in Syrie afkomstig is van de Ba'ath overheid. Een grove leugen want Al-Nusra terroristen hebben al verschillende aanslagen gepleegd op burgers. 57 zelfmoord aanslagen zijn opgeëist door de islamitische terroristen. De Ba'ath dictatuur zal stiekem wel enorm blij zijn met de criminele aard van de islamieten. Hun propaganda machine draait overuren om de gehele opstand tegen Bashar Al-Assad neer te zetten als één groot islamistisch complot om van Syrië een islamistisch emiraat te maken! 


Ondertussen zijn het echter de Syrische Strijdkrachten die elke dag burgers vermoorden  Al-Nusra mag dan wel zelfmoord aanslagen plegen, maar de Syrische Strijdkrachten plunderen en moorden er ook graag op los. Elke dag worden zeker 100 burgers vermoord door soldaten van het Al-Assad regime. De Syrische luchtmacht werpt bommen op huizen waardoor veel families sterven. Deze moorden zijn echter steeds minder te zien op de televisie. De propaganda van Al-Assad vermeld de moorden op burgers van hun strijdkrachten natuurlijk niet. Nee, de soldaten van de  Syrische Strijdkrachten zijn helden die het land verdedigen tegen terroristen, althans dat brult de Syrische media! 


De media van de rebellen doet het niet beter. Die verzwijgt de misdaden die gepleegd worden door zowel Al-Nusra strijders als het Vrije Syrische Leger. Want er duiken ook filmpjes op van seculiere soldaten die burgers intimideren en mishandelen. Zo is er een Syrische man in een geel pak. Hij leeft in de stad Aleppo en was een lokale bekendheid. Op you-tube staat een filmpje waar deze onschuldige man in zijn gele pak werd opgepakt en geïntimideerd door seculiere rebellen. Het Vrije Syrische Leger heeft belooft de arrestatie van deze man te onderzoeken. Maar blijkbaar zijn sommige seculiere soldaten net zo arrogant en asociaal als de soldaten van de Syrische Strijdkrachten!


Op 18 april 2013 sprak Bashar Al-Assad op de Syrische zender Al-Ikhbariya. De staatsmedia in Syrië is door de Arabische Liga buitengesloten en mag geen gebruik meer maken van de Arabische netwerken. Hierdoor is de staatsmedia alleen nog in staat om you-tube te gebruiken om internationaal publiek te bereiken. De media in Syrië is nooit vrij geweest, ook nu tijdens de burgeroorlog steunen de meeste zenders nog steeds het Ba'ath regime. Al-Assad sprak over de westerse steun aan de rebellen en zei dat Syrie van de kaart zou verdwijnen als de rebellen zouden winnen. Hij duidde ook op Libië waar chaos heerst sinds de ondergang van de Libische Arabische Jamahiriya in oktober 2011. Tijdens de Libische burgeroorlog tussen de aanhangers van Muammar Gaddafi en rebelse groepen steunde het westen de Libische rebellen. Die versloegen de aanhang van Gaddafi en veroverde in augustus 2011, de hoofdstad van het land. Gaddafi werd in oktober 2011 opgepakt en vermoord! 


Ayman Mohammed Rabie al-Zawahiri is de huidige leider van Al-Qaida. Aan deze man hebben de leiders van het Al-Nusra Front trouw gezworen. Al-Zawahiri werd leider van Al-Qaida na de executie van Osama Bin Laden door Amerikaanse commando's. Die vonden Bin Landen in Pakistan waar hij zich schuil hield. Op 2 mei 2011 werd de villa van Osama Bin Laden aangevallen door Amerikaanse commando's. Na een kort vuurgevecht werd Bin Landen door het hoofd geschoten. Hij probeerde nog zijn vrouw als schild te gebruiken, maar de commando's schoten hem dood. Na de dood van Bin Landen werd zijn lichaam in zee gedumpt!     


Wat vinden revolutionair socialisten van deze bekering van Al-Nusra? Voor ons is Al-Nusra een terreur groep, contrarevolutionair en reactionair. Syrische arbeiders moeten niet denken dat Al-Nusra iets voor de normale Syrische burger zal doen. Een Islamistisch Emiraat van Syrië zal wreder zijn dan het Bashar Al-Assad regime. Maar dat houdt niet in dat men nu Al-Assad moet steunen. Syrische arbeiders moeten volksraden oprichten. Deze raden moeten buurten en bedrijven besturen. Uiteindelijk zullen deze volksraden de basis leggen voor een raden-democratie. Helaas blijkt steeds dat spontane volksraden hun macht opgeven aan een parlementaire democratie, na een revolutie. Dit terwijl de raden-democratie beter is dan de gecentraliseerde parlementaire democratie! 

Veel Syrische jongeren zijn gevoelig voor de 
islamistische leer van het Al-Nusra Front!

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme