Nederlandse politie discrimineert

''Nederlandse politie discrimineert'' dat concludeert antropoloog Paul Mutsaers in zijn promotieonderzoek. Revolutionair socialisten kijken hier niet vreemd van op. Discriminatie bij de politie bestaat, ook al zullen veel Nederlanders die niet ervaren. Dat is logisch omdat de blanke Nederlander hier niet mee te maken heeft. Echter de donkere/gekleurde Nederlander merkt veel vaker hoe discriminatie en racisme te werk gaan. In Amerika noemen ze het ''Racial Profiling'' het profielen van criminelen op hun etniciteit. Dat is verboden, maar komt erg vaak voor in de VS. Paul Mutsaers constateerde dat bij controles vaak vooraf op etniciteit een doelgroep wordt bepaald, bijvoorbeeld Turks, Marokkaans of Surinaams!

Bij verkeerscontroles wordt de blanke Nederlander vaker doorgelaten dan de gekleurde Nederlander. Mensen met een andere huiskleur vormen een ''verdachte'' groep voor de politie. Dit is ''Racial Profiling'' het aanhouden en onderzoeken van mensen puur op hun etniciteit. Natuurlijk zegt de Nationale Politie zich niet te herkennen in het onderzoek van Paul Mutsaers. Dat zeiden ze ook toen tegenstanders van de monarchie en zwarte piet hardhandig door politie agenten opgepakt werden. Wie tegen de dogma's van de Nederlandse samenleving strijd, krijgt te maken met politiegeweld!


Racisme en discriminatie zijn ook een oorzaak voor het feit dat veel jongeren van niet-westerse afkomst, zich afkeren van de Nederlandse maatschappij. Vele maken hun school niet af en komen in de criminele wereld. Rechtse politici en populistische omroepen brullen dat dit allemaal de schuld is van hun ouders en hun religie ( meestal de islam ). Maar de werkelijke oorzaak is afwijzing, discriminatie en racisme die vele ervaren. Geconfronteerd met deze ongelijkheid voelen ze woede, wanhoop en haat. Haat tegen een samenleving die zo hypocriet is als het om racisme gaat. Want Nederlanders beweren glashard dat iedereen hier gelijk is. Deze leugen hebben revolutionair socialisten altijd verworpen. Mensen worden niet gelijk behandeld. Een jonge crimineel met een donkere huiskleur krijgt al een zwaardere straf, puur omdat de rechters ervan uitgaan dat hij ( door zijn huiskleur en afkomst ) sneller weer crimineel zal worden. Dit soort racisme is dagelijks aanwezig, maar de blanke Nederlander erkent dit niet!

Volgens Paul Mutsaers heerst ook binnen de Nationale Politie een sfeer van discriminatie tegenover niet-blanke collega's. Hij merkte tijdens zijn onderzoek bij de politie dat krantenkoppen met negatieve berichten over de islam en migranten vaak omcirkeld waren. Deze kranten werden dan op het prikboord opgehangen zodat alle agenten de negatieve berichtgeving konden lezen. We kennen ook nog het verhaal van het 17 jarige meisje van niet-westerse afkomst, dat door suikerziekte een insuline injectie moest nemen in de HEMA. Het personeel dacht echter dat ze een junkie was en liet haar oppakken. De politie weigerde naar haar verhaal te luisteren en beweerde dat ze een ''typisch allochtoons'' verhaaltje vertelde!

Blanke Nederlanders ervaren geen racisme of discriminatie. Logisch ook omdat ze de meerderheid uitmaken. Het is echter zeer kwalijk dat de meerderheid zich verschuilt achter de illusie dat Nederland een open en tolerant is. Het zogenaamde ''liberale'' Nederland is een leugen, verzonnen door extreem conservatieve Amerikanen die alles liberaal en links noemen dat niet streng christelijk van aard is. Al in de jaren 70 werd duidelijk dat racisme en discriminatie hier aanwezig waren. Nederland heeft hier nooit duidelijk tegen gevochten. Revolutionair links deed het wel, maar was te klein om echt iets te veranderen. Politiek rechts stond aan de kant van de racisten en kapitalistisch links vond het belangrijker om rechts te vriend te houden in de regering!

Na de implosie van het stalinisme werd revolutionair links extreem verzwakt, waardoor ook de strijd tegen racisme verzwakte. Daardoor kunnen racistische elementen in de samenleving nog gewoon doorgaan. Ook heerst anno 2015 het idee dat mensen met een donkere huiskleur niet te vertrouwen zijn. Dit racistische beeld wordt door de media extra versterkt in films en series. Neem bijvoorbeeld de Arabieren, die door Hollywood vaak als schurken worden neergezet. Het doden van Arabische demonstranten wordt zelfs als ''noodzakelijk'' gezien in de film; Rules of Engagement. Maar ook kinderfilms zoals Disney's Aladdin worden de Arabieren als een wreed volk neergezet dat graag handen afhakt en geweld toepast, terwijl middeleeuws Europa door Disney als een sprookje wordt afgebeeld. Iedereen weet hoe ''sprookjesachtig'' Europa toen der tijd echt was!!

Of neem het beeld van de pikzwarte man. Wie zou je eerder vertrouwen? Een zeer donkere man of een blanke man? Door eeuwen van racisme is een beeld ontstaan van de ''gevaarlijke'' zwarten. Alsof alle zwarte mannen iets gevaarlijks hebben door hun huidskleur. Helaas is het een feit dat zwarten minder vertrouwt worden. Hoe donker de man/vrouw, hoe minder hij/zij vertrouwt wordt in het westen. Hoewel blanken beweren dat na 1968 alle vormen van racisme verdwenen zijn dit niet het geval. 1968 was slechts een opening een begin, maar discriminatie door politie en overheid blijven bestaan. Tegenwoordig is het zelfs acceptabel om te zeggen dat bepaalde groepen maar beperkt moeten worden in hun vrijheden. De overheid maakt zelfs een speciale wetgeving om 100+/- vrouwen die in Nederland een Boerka dragen te straffen!

Dat de Nationale Politie doet aan discriminatie komt niet als een verassing voor revolutionair socialisten. De politie staat in dienst van de staat en die dient op haar beurt weer de heersende klasse. Hoewel veel agenten van goede willen zijn, is het helaas een feit dat door de losse regels en te veel vrijheden, agenten in staat zijn om hun eigen visie door te drukken. Zo werden tegenstanders van de koning opgepakt omdat ze een bord omhoog hielden met teksten gericht tegen de monarchie. Toch vonden agenten het nodig om deze republikeinen af te voeren. De zwarte activist; Quinsy Gario heeft ook te maken gehad met politie geweld. Zo werd hij in 2011 tijdens de sinterklaas intocht keihard neergehaald door agenten, omdat hij weigerde zijn t-shirt met de tekst; ''Zwarte Piet is Racisme'' te verbergen. Hij begon zijn protest na aanleiding van racisme op het werk van zijn moeder, die het ''zwart pietje van het bedrijf'' genoemd werd door blanke collega's!Vijf blanke agenten slaan Quinsy Gario ten gronde in 2011. Hij mag niet
tonen dat hij Zwarte Piet racistisch vindt op 5 december!

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme