Meer belasting betalen voor diensten en producten

De belasting gaat omhoog op veel producten en diensten. Waar je voor de kapper nu nog 6% BTW betaald gaat dat straks naar 21% BTW. Kort samengevat, je bent meer geld kwijt omdat de staat liever jouw geld pakt dan dat van superrijken en het bedrijfsleven. Natuurlijk moeten zij ook meer BTW betalen, maar voor hun is de verhoging nauwelijks voelbaar. Wie een hoog inkomen heeft voelt dus weinig verandering. Echter 70% van alle Nederlanders verdienen minder dan 50.000 euro per jaar en zullen de BTW verhoging op veel producten en diensten zeker merken!

Dankzij onze liberalen en (a)sociaal democraten moeten we meer geld gaan betalen. Dit komt natuurlijk niet als een verassing. Revolutionair socialisten wisten wel dat de overheid met neoliberale aanvallen zat te komen. Deze aanval is duidelijk gericht tegen de werkende klasse. Het bedrijfsleven voelt er toch niets van want die schuiven de kosten naar de consument. Echter de kleine ondernemers zullen zeker last ondervinden als klanten minder komen. Want als de prijzen stijgen denken mensen vaker na. 

Diensten en producten waarvoor nu een BTW-tarief van 6% geldt zijn bijvoorbeeld:
 1. Openbaar vervoer ( is al zo goedkoop )
 2. Taxi
 3. Fietsenmaker
 4. Schoenmaker
 5. Kapper
 6. Kledingreparateur
 7. Verbouwen of herstellen van woningen
 8. Schilder
 9. Stukadoor
 10. Behanger
 11. Hovenier
 12. Camping- en hotelhouder
 13. Verhuurder van vakantiehuizen
De linksere sociaal democraten van de SP hebben al verzet aangekaart. Dat is een goede stap want de PvdA beloofde in 2012, geen BTW verhoging door te voeren. Natuurlijk loog Diederik Samsom en steunt de Partij van de Asocialen wel een BTW verhoging in 2015!

Revolutionair socialisten roepen daarom op tot verzet tegen dit neoliberale kabinet. Verzet tegen Mark Rutte, maar vooral verzet tegen de verraderlijke PvdA, die weer eens de werkende klasse laat opdraaien voor de kosten. Arbeiders en hun gezinnen moeten de schatkist geld opleveren, terwijl de superrijken dankzij de PvdA -24% minder inkomsten belasting hoeve betalen sinds 1990. De (a)sociaal democraten hebben duidelijk gemaakt waar ze staan, aan de kant van de bourgeoisie en het bedrijfsleven. Dat de VVD, rechtse politiek voert is meer dan normaal, want het neoliberalisme is nou eenmaal een rechtse ideologie! 

De leugens van de PvdA in 2012.
DUS WEL HOGERE BTW!!

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme