Miljarden Nederlands verzekeringsgeld naar wapens

''Het geld dat consumenten in Nederland uitgeven aan levensverzekeringen wordt grotendeels besteed aan wapens en andere militaire goederen die in corrupte landen, waar dictatoriale bewindsvoerders de scepter zwaaien, worden gebruikt'' Dat schrijft de gratis krant De Metro op 18-06-2015. Acht van de tien grootste levensverzekeraars besteden bijna 7 miljard euro in bedrijven die wapens en militaire goederen leveren aan dictaturen zoals Saoedi-Arabië. Leuk om te weten dat miljarden van ons geld besteed wordt aan wapentuig, waarmee reactionaire regimes aan de macht blijven!

De grootste verzekeraars die hun geld investeren in wapentuig zijn onder andere Allianz met investeringen van ruim 2,6 miljard euro, Legal & General met ruim 2 miljard en APG ( moederbedrijf van Loyalis ) met 984 miljoen euro. Hoewel veel Nederlanders hier van geschrokken zijn, verbaast het ons revolutionair socialisten helemaal niet. Verzekeraars zijn kapitalistische boeven en zoeken overal naar snelle winsten. De wapen industrie is een markt waar enorm veel geld mee te ''verdienen'' valt. Vooral de Amerikaanse wapenindustrie is zo machtig dat menig politici gekocht kunnen worden met hun geld. Dan praten we vooral over de meeste politici van de conservatieve Republikeinse Partij en rechtse elementen van de Democratische Partij!

In feite komt het erop neer dat lobbyisten van de Amerikaanse wapen industrie altijd wel politici vinden die bereid zijn om politiek te voeren dat hun voordeel loopt. Het is ook niet verwonderlijk dat veel senatoren in de VS steenrijk zijn. Miljoenen aan eigen vermogen bezitten deze vertegenwoordigers, allemaal dankzij royale donaties uit het bedrijfsleven. De senatoren die zich laten omkopen zijn echte lakeien van het kapitalisme. Omdat zowel de Republikeinse Partij als de Democratische Partij, het kapitalisme boven alles stellen wordt dus vooral het bedrijfsleven gediend en niet de werkende klasse!

Hoewel twee van de acht verzekeraars niet direct investeerde in de wapenindustrie, werd wel geïnvesteerd in bedrijven zoals Lockheed Martin, BAE Systems en Airbus Group, die in de onderzoeksperiode 2010-2014 wapens en wapensystemen leverden aan onder meer Arabische dictaturen en corrupte Afrikaanse landen. Het bedrijfsleven heeft geen moeite met het leveren van wapens aan dictatoriale regimes. Zo mocht Indonesië gewoon westerse vliegtuigen kopen in de jaren 90, terwijl het regime van Suharto de bevolking van Oost Timor onderdrukte. De BAE Systems Hawk werd gewoon besteld en geleverd. Deze vliegtuigen werd ingezet om dorpen in Oost Timor te bombarderen. Terwijl BAE Systems beweerde dat de Hawk slechts een trainer was, liet journalist John Pilger zien dat de Hawk heel makkelijk omgebouwd kon worden om bommen te werpen!

In de jaren 60 werden 500.000 Indonesiërs vermoord door Suharto. Toch bleef het westen deze vreselijke dictator tot aan zijn dood steunen. Hij was namelijk anticommunistisch en de meeste slachtoffers van het witte terreur in Indonesië, waren aanhangers of sympathisanten van de communistische partij. Net als in Zuid Korea en Zuid Vietnam had het westen geen moeite met slachtoffers als ze van linkse zijde komen. Zo werden 150.000 Koreanen vermoord door het anticommunisme in Zuid Korea en 89.000 Vietnamezen in Zuid Vietnam. Daar hoorde je westerse regeringen niet over klagen, die klaagde liever over de misdaden van de Sovjet-Unie!

Revolutionair socialisten pleiten voor de volledige nationalisatie van alle verzekeraars onder democratische controle van de gemeenschap. Volledige openheid moet gelden voor alle investeringen zodat we precies zien waar ons geld naartoe gaat. Natuurlijk zal dit niet gaan in een kapitalistische maatschappij waar bedrijven veel investeringen geheim houden. Achter de schermen echter zijn de meeste grote bedrijven, de beste vrienden van elkaar. Alleen voor de consument wordt de schijn hoog gehouden dat men elkaar bevecht. Miljarden aan euro's worden geïnvesteerd in bedrijven die het niet nauw nemen met de mensenrechten en de democratie. Daarom is het noodzakelijk dat we een einde maken aan het privé bezit van de productie middelen. Banken, verzekeraars en alle bedrijven die onze economie domineren moeten publiek bezit worden en democratisch bestuurd worden door arbeiders!Het leger van het streng islamistische Saoedi-Arabië
Bewapend met westerse uniformen, tanks en geweren
Hier investeren onze verzekeraars in!

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme