Na Nimrud nu ook Palmyra slachtoffer van IS barbarij?

De historische stad Palmyra in Syrië is veroverd door de cultuurbarbaren van de IS. Net als de Irakese historische stad Nimrud, loopt Palmyra een groot gevaar. De reactionaire islamieten van de IS, zien de oude steden aan als ''afgoderij'' en hebben al veel historische monumenten verwoest. Achter dit ''afgoderij'' argument van de IS, staat een PR-stunt. Het gaat er bij de terroristen om het zaaien van angst en woede in het westen. Toen ze Nimrud vernietigde was er verontwaardiging in de wereld. De IS houdt van negatieve aandacht en zal zeker geen moeite doen om Palmyra te gebruiken voor hun PR stunten. Dat daarbij de hele historische stad vernietigd kan worden is een groot risico!   

Reactionaire groepen zoals de Islamistische Staat beweren voor een zuivere islam te strijden. Ondertussen doden ze duizenden onschuldige moslims, zowel soennitische als sjiitische. Mannen,m vrouwen en kinderen zijn niet veilig voor het terreur van deze reactionaire groepering. De IS heeft met de verovering van Palmyra, een grote overwinning geboekt op het Syrische regime van Bashar Al-Assad. Palmyra is de toeristenplek van Syrië, een prachtige locatie met veel Romeinse ruïnes. Deze ruïnes zijn een doorn in het oog van de fundamentalisten, die geen tempels duldde van andere religies. De islamieten tonen het zelfde gedrag als de koptische christenen in Romeins Egypte. Die sloegen als plunderde barbaren erop los toen ze in het jaar 391, alle tempels van de oud Egyptische religie mochten verwoesten. In dat jaar gaf het christelijke Romeinse Rijk, de opdracht dat alle oude religies vernietigd diende te worden!

Wat de christenen in 391 deden, doen de moslims nu in 2015. Natuurlijk zijn de meeste moslims helemaal geen aanhangers van de IS en diens terreur methodes. Helaas weet de groepering veel jonge moslims uit Europa te lokken. Mede door racisme, armoede en goede propaganda, hebben al duizenden westerse jonge moslims zich aangesloten bij de terreur groep. Eenmaal binnen merken vele dat het leven binnen de IS, helemaal niet zo idyllisch is zoals op internet verteld wordt. Het gebied dat de IS bestuurd is dan wel groot, maar echt stabiel zeker niet. Daarnaast is er schaarste aan alles!

Op dit moment in mei 2015 beheerst de Islamistische Staat, 50% van de Syrische Arabische Republiek. Dit zijn dan wel de minst bevolkte gebieden. Want de meeste dorpen en steden zijn gebouwd langs de westelijke kust. Ook Noord-Syrië heeft de IS niet in hadden. Daar vechten de Koerden en die hebben de IS, verjaagd uit hun gebieden. Toen de islamieten in Irak verschillende nederlagen leden, leek het erop dat het tij gekeerd was. Maar met de verovering van Palmyra, staat de IS weer sterk op de kaart. Wat het lot van de bijna 2000 jaar oude ruïnes wordt is nog onbekend. Als de IS net zo te werk gaat als in Nimrud, dan is Palmyra straks alleen nog een herinnering! 

Dit moet voorkomen worden, Palmyra mag niet vernietigd worden zoal Nimrud in Irak. Er is echter een grote kans dat de IS zal beginnen met de vernietiging van de historische stad, om hun propaganda te versterken. 2000 jaar oude tempels en een bijna volledig Romeins theater, dreigen hierdoor voor eeuwig vernietigd te worden. De reactionaire IS weet hoe belangrijk deze oude stad is voor de wereld. Alleen al daarom zullen ze plezier hebben in het opblazen van de ruïnes, om maar aan het westen te laten zien dat ''afgoderij'' niet getolereerd wordt! 

Revolutionair socialisten roepen alle Syrische arbeiders op om te voorkomen dat deze plaats vernietigd wordt. De IS barbaren mogen niet slagen in hun waanzin om alles te vernietigen dat niet soennitisch is. Helaas is het etnische en religieuze sektarisme een enorm probleem. Ondanks dat Syrië altijd een seculier land is geweest, heerst nu vooral het islamisme bij de oppositie tegen Bashar Al-Assad. Hierdoor hebben sommige linkse anti-imperialisten in hun afkeer van de IS, besloten om het regime van Al-Assad te steunen. Revolutionair socialisten doen dit niet. Wij verwerpen zowel de Islamitische Staat, als het Ba'ath regime. 

De Syrische stad Palmyra, moet beschermd worden tegen de barbaren van de IS. Maar doordat het Syrische Leger zich heeft terug getrokken hebben de terroristen nu vrij spel. Het zal vermoedelijk niet lang duren voordat er filmpjes op you-tube opduiken, waarin de verwoesting van Palmyra, te zien is. Een vreselijk vooruitzicht om machteloos toe te kijken hoe een reactionaire groepering in de naam van de islam, probeert de geschiedenis te vernietigen! Palmyra. Een historische Romeinse stad in Syrië. Binnenkort niet meer?

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme