Satirisch blad slachtoffer van religieus terreur

Het linkse satirische Franse blad Charlie Hebdo is slachtoffer geworden van religieuze intolerantie en haat. Twee mannen bewapend met AK-47's vielen de redactie in Parijs binnen. In slechts enkele minuten werden tien medewerkers koudbloedig vermoord. Eenmaal buiten brulde de terroristen de bekende islamistische woorden; Allah Akbar voordat ze het vuur opende op twee politie agenten. In het vuurgevecht werd een agent geraakt en viel neer. De terroristen rende naar hem toe en executeerde hem terwijl hij om genade vroeg. Revolutionair Socialistische Media verwerpt deze laffe aanval, maar waarschuwt ook voor extreem rechts, dat deze terreur daad zal proberen te misbruiken om moskeeën aan te vallen en moslims verantwoordelijk te stellen. 

Charlie Hebdo is een links blad dat de spot drijft met politiek, kapitalisme en religie. Het wordt gehaat door strenge katholieken en islamieten. In het verleden werd het blad al eens aangevallen, daarom kreeg het politie bewaking. Bij de aanslag op 7 januari 2015 zijn waren de terroristen echter bewapend met machine geweren en konden de agenten makkelijk overwinnen. Het is duidelijk dat deze laffe daad het werk is van een kleine bende van religieuze misdadigers, extremistische islamieten die angst proberen te verspreiden!


In tegenstelling tot veel commerciële bladeren is Charlie Hebdo, tegen advertenties en moet het dus hebben van 70.000 abonnees en straatverkoop. De heersende klasse moest in de jaren 60 niets hebben van het satirische blad dat toen nog Hara-Kiri genoemd werd. Politiek rechts probeerde het blad te verbieden wat in 1961 en 1969 tijdelijk lukte. In de jaren 70 werd de naam; Charlie Hebdo aangenomen, het blad baseerde haar nieuwe naam op de figuur Charles "Charlie" Brown, het hoofdpersonage uit de Amerikaanse stripreeks Peanuts van Charles M. Schulz. Uiteindelijk moest men de deuren sluiten omdat de kosten hoger werden dan de inkomsten, dit omdat Charlie Hebdo weigerde om advertenties te plaatsen van kapitalisten. In 1981 verdween het satirische blad, tot opluchting van de katholieken en rechtse politici!


Echter tien jaar later keerde Charlie Hebdo terug. Van het eerste nummer werden meteen meer dan 100.000 stuks verkocht. Anno 2015 heeft het blad bijna 70.000 abonnees en kan dus financieel onafhankelijk blijven. Naast hun satirische tekeningen gericht tegen de katholieke kerk en de rechtse elite, is Charlie Hebdo ook bijzonder kritisch over het islamisme. Volgens hun vergoddelijk deze rechtse stroming het antisemitisme, wat RSM erkent. Na 9/11 had het blad ook felle kritiek op delen van revolutionair links, die in hun anti-Amerikaanse haat toenadering zochten bij islamieten. Ook dit kan Revolutionair Socialistische Media goed begrijpen. Delen van radicaal links hebben inderdaad de foutieve onderstelling dat je met moslim fundamentalisten kunt optrekken tegen de kapitalistische elite!


Op 2 september 2011 kwam de eerste aanslag. Een molotovcocktail werd naar het redactie kantoor geworpen. Hierdoor kreeg Charlie Hebdo politie bescherming. Die bleken echter niet opgewassen tegen de islamistische terroristen, die op 7 januari 2015 aanvielen. Nadat ze klaar waren met moorden, brulde een terrorist dat de Profeet Mohammed gewroken was. Hiermee is het motief voor de massamoord duidelijk. De reactionaire islamieten wouden wraak voor de satirische tekeningen die Charlie Hebdo had gepubliceerd van de Deense cartoonist; Kurd Westergaard!


Revolutionair socialisten staan pal achter Charlie Hebdo. Echter wij verwerpen de racistische hetze tegen moslims die zal ontstaan. Moslims zijn niet de vijand, de vijand zijn de aanhangers van het islamisme, een reactionaire politieke ideologie. Charlie Hebdo vertegenwoordigd de vrijheid van meningsuiting die RSM tot de dood zal verdedigen. Racisme en haat tegen moslims valt daar niet onder, maar dat deed Charlie Hebdo ook niet. Zij dreven slechts spot met religie en dat wat te veel mensen niet kunnen accepteren!


Spot drijven met religie is een recht en niemand mag ons dit weg nemen. Christenen, moslims en joden proberen dit juist wel. In Nederland zijn vooral de ChristenUnie en SGP fel tegen satirische afbeeldingen gericht tegen religie. In de Verenigde Staten brult de rechtse; Republikeinse Partij moord en brand als seculiere Amerikanen de spot drijven met het christendom. Wie de terreur staat Israël bekritiseerd wordt meteen een antisemiet genoemd in rechts zionistische media kringen!

Maar ze zullen niet winnen. Wij zijn niet bang voor religieuze intolerantie. Daarom zegt Revolutionair Socialistische Media:


Weg met het islamisme
Weg met het zionisme
Weg met het katholicisme & protestantisme 
Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme