Socialistische Omroep, broodnodig!

Een Socialistische Omroep, dat heeft Nederland zeker nodig. Want de VARA is alles behalve nog socialistisch. De burgerlijke media brult wel dat de Volkskrant en VARA nog links zijn, maar als we kijken naar het elitaire gedrag van veel presentatoren dan zien wel toch iets anders. De VARA begon als de Vereniging Arbeiders Radio Amateurs, een linkse progressieve omroep in november 1925. Anno 2013 is er niets meer over van het linkse gehalte van de VARA. Dat zien we ook in de lonen die presentatoren krijgen. Het is niet ongewoon dat men daar 150.000 tot 200.000 euro per jaar verdient. Dat terwijl VARA opgericht was als linkse progressief geluid tegen de rechtse media. Maar er is hoop, een nieuwe omroep probeert in 2015 deel te nemen aan het publieke stelsel. De Socialistische Omroep is nog klein, maar kan iets groots worden. Want Nederland heeft een linkse omroep nodig! 

Er zijn in Nederland veel publieke omroepen, zoals de VARA, NCRV, TROS en natuurlijk de meer rechtse omroepen; POWNED en WNL. De Socialistische Omroep ( SO ) probeert in 2015 deel te worden van de publieke omroep. Maar daarvoor hebben ze leden nodig. Om zendtijd te krijgen moet een omroep minimaal 50.000 leden hebben. Natuurlijk zal het niet makkelijk zijn om die 50.000 leden te vinden, want de andere publieke omroepen staan in dienst van de bourgeoisie en het kapitalisme. Die zullen zeker antisocialistische propaganda verspreiden tegen de SO. Vooral POWNED en WNL zullen met maffia journalistiek proberen om de SO gelijk te schakelen met Stalin en Mao. Dat gebeurd ook vaak in Duitsland waar elke revolutionair socialist/communist, beelden te zien krijgt van de DDR wanneer hij/zij praat over het communisme!


Toch gelooft USP-RSM dat de SO broodnodig is. We hebben een omroep nodig die vanuit een socialistische hoek programma's uitzend. Want met twee rechtse omroepen en meer dan genoeg burgerlijke, heeft Nederland gewoon nood aan een socialistische progressieve omroep!


Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme