Deportatie van Leyla en Ali Karabulut en hun twee kinderen

Aan de KLM,

Ik duld de deportatie van Leyla en Ali Karabulut en hun twee kinderen niet. Als de KLM meewerkt aan hun uitzetting, dan zal ik niet meer vliegen met uw maatschappij. Als de KLM deze vluchtelingen naar Turkije brengt, dan bent u er medeverantwoordelijk voor dat ze worden overgeleverd aan hun beulen. 

Turkije is een autoritair land dat mensen oppakt voor politieke opvattingen. Alleen al de Koerden worden tegengewerkt door de Turkse overheid. Maar vooral linke, anti-nationalistische Turken hebben het lastig. Turkije is bijzonder intolerant voor tegenstanders van het Turkse nationalisme, waaronder communisten. De KLM mag niet meewerken aan het deporteren Leyla en Ali Karabulut en hun twee kinderen!

Leyla en Ali hebben beiden zo’n tien jaar vastgezeten in Turkse gevangenissen, vanwege hun politieke overtuiging. Als communisten hebben ze in Turkije voortdurend te maken met staats repressie. Ze zijn diverse keren aangehouden en ook gemarteld. De oudere broer van Ali, Serdar Karabulut, is tijdens zijn gevangenschap overleden als gevolg van een hongerstakingsactie. Na hun vrijlating werden zowel Leyla als Ali aan de lopende band lastig gevallen door de politie. Uiteindelijk zagen ze zich gedwongen om samen met hun dochter naar Nederland te vluchten en asiel aan te vragen. Hier zoeken ze veiligheid en bescherming.

Het nummer van de vlucht waarmee de vluchtelingen dreigen te worden uitgezet, is KLM1613 (Amsterdam-Istanbul). Zorg ervoor dat Leyla en Ali Karabulut en hun kinderen Defne Naz en Ernesto SErdar niets overkomt. Neem dit gezin dus niet mee op deze vlucht!

Jorein Versteege Update: Ondanks pogingen om de deportatie te voorkomen is de familie op 16 november gedeporteerd naar Turkije. Door hun communistische opvattingen lopen Leyla en Ali Karabulut groot gevaar om opnieuw opgepakt en opgesloten te worden. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse overheid! 

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme