Mishandelingen en bedreigingen om Zwarte Piet

Vorig jaar werd een vrouw die demonstreerde voor West-Papoea door een woedende menigte racisten aangevallen. Deze menigte demonstreerde voor het behoudt van Zwarte Piet, de donkere vrouw vond dat men beter kon demonstreren tegen de bezetting van West-Papoea door Indonesië. Echter de aanhangers van Zwarte Piet zagen de vrouw aan als tegenstander van hun icon, dus sloten 40 racisten de vrouw in en intimideerde haar. Dat was 2013, nu in 2014 is het weer raak. Niet alleen wordt misdaadverslaggever Peter R de Vries met de dood bedreigd, ook op straat durven voorstanders van de zwarte knecht geweld te gebruiken. Zo werd  ( weer ) een donkere vrouw aangevallen door een blanke man omtrent Zwarte Piet. De reacties op You-Tube toonde begrip voor de blanke man die de donkere vrouw aanviel! 

Het zijn vooral de voorstanders van Zwarte Piet die geweld, intimidaties en vooral grof taalgebruik hanteren tegenover Nederlanders die kritisch zijn. Waar de tegenstanders het vooral houden bij protesten of dood gewoon hun mening zeggen,schuwen de voorstanders niet terug voor geweld. De blanke meerderheid echter steekt zijn kop in het zand en doet alsof er niets gebeurd. Zo gaat het al sinds 2011, men kijkt weg en laat racisten, nationalisten en PVV tuig hun gang gaan. Want diep in hun hart kunnen sommigen zelfs sympathie opwekken voor deze voorstanders van hun icon!

Revolutionair Socialistische Media neemt stelling tegen Zwarte Piet en roept alle anti-racisten op om stelling te nemen tegen deze 19de eeuwse karikatuur van een zwarte man. Alleen al dat blanken bereid zijn om geweld te gebruiken tegen tegenstanders van Zwarte Piet toont aan dat men moet inzien dat het zo niet langer kan. Misdaadverslaggever Peter R de Vries kreeg zelfs een dreigbrief omdat hij opriep voor een Piet zonder racisme. Ook Paul de Leeuw veranderde van mening na de film; 12 Years A Slave gezien te hebben!

Het is gewoon een feit dat het uiterlijk van Zwarte Piet gebaseerd is op een racistische karikatuur uit 1850. In die tijd zag men zwarte mensen aan als minderwaardig en daarom werden ze ook als slaven, dienaren en knechten van blanken afgebeeld. Dat de blanke meerderheid van Nederland geen probleem ziet in Zwarte Piet ligt aan het feit dat velen niet willen inzien dat het gaat om racisme. Men doet alsof er geen racisme bestaat in Nederland en dat vooral zwarte activisten maar ''zeurpieten'' zijn. Dit terwijl er juist wel racisme bestaat en dat mensen van Afrikaanse afkomst, discriminatie ervaren!

Blanken weten echter niet hoe het is om gediscrimineerd te worden. Het blanke ras is nooit verslaafd, verkracht, gedwongen tot dwangarbeid door een andere rassengroep. Europees imperialisme is de oorzaak voor racisme en minachting voor zwarte mensen. Europa veroverde tussen 1800 en 1900, bijna geheel Afrika. Miljoenen Afrikanen werden naar kolonies in Latijn Amerika gebracht, met name Suriname. Maar hier staan blanken bijna nooit bij stil. Er wordt geen massieve aandacht gegeven aan dit feit op scholen en in de samenleving. Herdenkingen worden gehouden, maar dat zijn slechts korte nieuws feiten. Blanke Nederlanders staan niet stil bij racisme en discriminatie, omdat ze het niet mee maken!

Wie als tegenstander van Zwarte Piet probeert zijn mening te zeggen wordt van alle kanten aangevallen. Op werk krijg je te maken met ontkenning en vooral het verwijt dat ''jij'' fout bent. Op straat kun je aangevallen worden als je een trui draagt met de woorden; ''Zwarte Piet is racisme''. Op Internet krijg je te maken met doodsbedreigingen en haat-taal. Minachting en afkeer is de reactie van veel blanken, minachting voor jouw mening omdat jij tegen Zwarte Piet bent. Dit is dus het ''tolerante'' Nederland anno 2014!!Jezelf lekker zwart maken om die ''linkse zeurpieten'' tegen te werken!

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme