Stem tegen VVD-PvdA

Op 19 maart mogen wij stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dit is een kans om de rechtse regeringspartijen af te straffen voor hun neoliberaal beleid. Vooral de VVD en PvdA moeten gestraft worden voor het beleid van het kabinet Mark Rutte 2. Een socialistisch alternatief zit er ook deze keer niet in. De ''Sociaaldemocratische'' Partij van Emile Roemer blijft vast zitten in de illusies van de sociaal democratie. Toch wil de SP als enigste partij nog verzet bieden tegen de bezuinigingen die VVD en PvdA willen doorvoeren. Want in 2015 moet de gemeente de zorg op zich nemen, helaas met slechts 70% van het huidige budget. Gemeentes hebben al aangegeven dat ze niet in staat zijn om goede zorg te bieden!

De landelijke politiek domineert de gemeenteraadsverkiezingen. Toch is het belangrijk om te gaan stemmen, want de regeringspartijen moeten niet denken dat ze met hun asociaal beleid wegkomen. Daarom is het noodzakelijk dat de SP sterk wordt gemaakt. Het probleem van de gematigde socialisten is dat ze bereid zijn om met neoliberale partijen samen te werken. In verschillende gemeentes is dit al een feit, ook in de provincie Brabant werkt de SP samen met VVD en CDA. Deze coalitiepolitiek met partijen van het kapitalisme moet afgekeurd worden. Een echte socialistische partij gaat geen coalities aan met partijen die het neoliberale kapitalisme steunen en de werkende klasse voor de kosten van de crisis laten opdraaien!

Revolutionair socialisten weten dat de SP met haar huidige koers geen socialisme zal realiseren. Het is de taak van socialisten binnen de partij om daar voor op te komen. Emile Roemer en de ex-maoïstische garde zijn zover naar rechts opgeschoven, dat ze hoogstwaarschijnlijk niet eens meer geloven in een socialistische maatschappij. Dit is de ironie die we zien bij veel ex-stalinistische partijen. Ook de huidige president van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, was ooit een revolutionair maoïst. In 1976 gaf de jonge Barroso een interview waarin hij het burgerlijke onderwijs bekritiseerde. Vier jaar later was hij ''genezen'' van zijn revolutionair idealisme en bekeerde hij zich tot het kapitalisme. Sindsdien is Barroso een neoliberaal en een aanhanger van het Europese imperialisme!

Niet overal doet de SP mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. In de gemeente Apeldoorn zit de partij nog steeds zonder mensen. In 2010 splitste zich twee raadsleden af van de partij, tijdens een conflict over de afdrachtsregeling. Het Apeldoornse gemeenteraadslid; Bonnie ten Damme stichtte na haar vertrek uit de SP, de lokale partij; Progressief Sociaal Apeldoorn. Deze lokale partij doet nu mee met de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Apeldoorn. Aangezien er geen socialistisch alternatief bestaat, roept Revolutionair Socialistische Media op om in Apeldoorn op Progressief Sociaal Apeldoorn te stemmen. Puur omdat de PvdA en GroenLinks niet als linkse partijen te vertrouwen zijn! 


In Apeldoorn kun je op Progressief Sociaal Apeldoorn stemmen
Revolutionair Socialistische Media roept alle linkse mensen in Apeldoorn
op, om op deze partij te stemmen! 

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme