Neoliberaal en corrupt

De neoliberaal Ton Hooijmaijers die veroordeeld is tot drie jaar celstraf, heeft drie jaar geleefd van 330.000 euro aan wachtgeld. We praten hier over een corrupt VVD lid, die zich schuldig maakte aan het witwassen van geld. Ook deed de ''nette'' VVD'er aan valsheid in geschriften. Daarnaast kreeg hij bijna 1,8 miljoen euro van bijna 60 kapitalistische bedrijven. Deze bedrijven betaalde de VVD'er om lucratieve deals te krijgen van de provincie Noord Holland. Terwijl de neoliberale ''Volkspartij'' voor Vrijheid en Democratie zich keihard inzet tegen arbeiders en werkelozen, krijgen haar leden hoge salarissen en ''extraatjes'' van het kapitaal voor hun rechtse politiek! 

Hooijmaijers was lid van de Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland, maar moest in de nasleep van de kredietcrisis aftreden. Dat kwam omdat de provincie bijna 78 miljoen euro was kwijt geraakt door geld te stoppen in de IJslandse bank; Landsbanki. Ton Hooijmaijers was politiek verantwoordelijk en moest hierdoor aftreden. De elitaire VVD'er hield een afscheidsfeest ter waarden van 10.000 euro, betaald door de provincie Noord-Holland. Terwijl de VVD altijd brult dat arbeiders en werkelozen het met minder moeten doen, gaf de provincie Noord Holland ( VVD is daar de grootste partij ) wel doodleuk 10.000 euro uit voor dat feestje van Hooijmaijers!

Net als veel VVD'ers is Hooijmaijers een kapitalist. Hij bezit zes verschillende bedrijven, dat wordt in de neoliberale VVD zeer gewaardeerd. Want ''ondernemerschap'' staat hoog in het vaandel bij de liberalen. Dat zo'n ''nette'' zakenman een smerige corrupte boef zou zijn, wist natuurlijk niemand nog. Maar in 2010 begon de overheid een onderzoek naar Hooijmaijers en zijn praktijken. De politie deed een inval in zijn woning, bij zijn moeder en bij zijn zes bedrijven!

Het duurde helaas 3,5 jaar voordat het tot een rechtszaak tegen de VVD'er kwam. Ondertussen leefde hij van een luxe uitkering van 330.000 euro aan wachtgeld. Inderdaad, de elitaire Hooijmaijers leefde van ons belastinggeld. Dit terwijl zijn partij vindt dat uitkeringen lager moeten en dat arbeiders harder moeten werken voor minder loon. De VVD politici kunnen echter na hun vertrek uit de politiek gebruik maken van de wachtgeld regeling en zo een leuke uitkering ontvangen. Anders dan arbeiders hebben ex-politici minder moeite met het vinden van een nieuwe baan. Zeker rechtse politici vinden wel een baantje in het bedrijvenleven. Neem Wim Kok die voor Shell ging werken, of Gerrit Zalm!

Zijn proces begon op 4 november en duurde tot 3 december 2013. Ton Hooijmaijers moest zich verantwoorden voor;  fraude, omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen. Het openbaar ministerie eiste een onvoorwaardelijke celstraf van vier jaar. Na een maand deed de rechter uitspraak. Hooijmaijers werd veroordeeld tot 3 jaar celstraf, hij ging in hoger beroep!

De veroordeling van Hooijmaijers was een klap in het gezicht van de VVD. Zeker omdat Hooijmaijers niet de enigste corrupte neoliberaal is van VVD afkomst. De website; ftm.nl heeft een lijstje met 12 neoliberalen waar een luchtje aan zit. Liberalen praten over vrijheid en ''verantwoordelijkheid'', ze stellen zich op als beschermers van de kapitalisten klasse. Zeker omdat bijna alle belangrijke VVD'ers nauwe banden hebben met het bedrijfsleven. Neem Hooijmaijers maar als voorbeeld. Hij is een kapitalist en zal het kapitalisme blijven voorzien van advies!

In december 2013 zegde Hooijmaijers zijn lidmaatschap van de VVD op. Dit zou zijn gebeurd op verzoek van "van een hooggeplaatste VVD'er". Bovendien kon Hooijmaijers volgens eigen zeggen zijn partijlidmaatschap niet meer betalen ( RIGHT! ). In het jaar 2009 zou Hooijmaijers nog gevraagd zijn als staatssecretaris van Economische Zaken. Verder is de ''nette'' ex-VVD'er; Ridder in de Orde van Oranje-Nassau sinds 2002. Eens kijken of de ridderorde dit lid nog wil houden?

Revolutionair socialisten zijn fel tegen de wachtgeld regering. Die bestaat ook niet voor arbeiders, laat staan voor werkelozen. Maar de kapitalistische politici leven in hun eigen wereld. Een wereld waarin ze 8.900 euro bruto per maand verdienen, plus allerlei extra vergoedingen. Van alle politici in Den-Haag zijn alleen de linkse sociaal democraten van de SP betrouwbaar. Dat komt omdat hun politici een modaal inkomen krijgen. Dit heeft te maken met de afdrachtsregeling, die bepaald dat Kamerleden van de SP hun salaris moeten afstaan aan de partij. Die betaald dan een modaal inkomen aan hun volksvertegenwoordigers. Hier is de kapitalistische media natuurlijk fel tegen en men schildert de SP graag af als ''dictatoriaal''. Maar de afdrachtsregeling voorkomt juist dat hebzuchtig tuig zoals Hooijmaijers bij de SP terechtkomt. Ondanks de verrechtsing van de SP in een sociaal democratische partij, is de partij nog niet meegegaan in het neoliberale denkvermogen zoals PvdA en GroenLinks deden!  Drie jaar cel voor ex-VVD'er Hooijmaijers!

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme