Desi Bouterse mag niet naar begrafenis van PVV

De president van de Republiek Suriname mag niet naar de begrafenis van Nelson Mandela vindt de rechts nationalistische PVV. Desi Bouterse is weer president van Suriname en daar is de PVV niet blij mee. De partij stelt de volgende vraag aan de regering: ''Bent u bereid om de regering van Zuid-Afrika om de aanhouding en uitlevering van Desi Bouterse te vragen om hier zijn gevangenisstraf van 11 jaren uit te zitten wegens zijn betrokkenheid bij cocainetransporten? Zo neen, waarom niet?'' Wat een hypocrieten, met Marine Le Pen hebben ze geen problemen maar wel met Desi Bouterse. Dit terwijl de partij van Le Pen door en door antisemitisch is en al vaak genoeg de joden heeft neergezet als ''bloedzuigers''  

Ondertussen bouwen de PVV en het Front National aan een Europese alliantie tegen de EU. Dat de rechtse nationalisten fel tegen de EU zijn is logisch. Nationalisten willen ''Eigen Volk Eerst'' dat zie je duidelijk aan de PVV, die absoluut geen buitenlandse arbeiderskrachten in Nederland wil hebben. Met buitenlands bedoelen we Roemeense en Bulgaarse arbeiders, die zijn hier niet welkom volgens de PVV. Blanke buitenlanders zoals Amerikanen, Britten en zelfs Oost Europese Hongaren zijn welkom, maar niet Roemenen en Bulgaren want dat is ''crimineel tuig'' althans zo denkt de PVV! 

Desi Bouterse moet door de Zuid Afrikaanse politie worden opgepakt en uitgeleverd worden aan Nederland. Iedereen weet natuurlijk dat de ANC overheid dat nooit zou doen, dat weet ook de PVV. Maar ze gebruiken de begrafenis van Nelson Mandela om de zwakheid van de Nederlandse regering aan te tonen. Desi Bouterse is geen zuiver figuur, hij was dictator van Suriname tussen 1980 en 1988. Onder zijn regime werden vijftien Surinamers opgepakte en vermoord, dit staat bekend als de December Moorden. Ook wordt hij verantwoordelijk gehouden voor het Bloedbad van Moiwana op 29 november 1986. Op die dag werden 39 dorpelingen vermoord door het Nationale Leger van Suriname. De soldaten zochten in het dorp naar een rebellen leider, maar toen ze hem niet vonden in het dorp, besloten de soldaten om iedereen te doden. Ongeveer 39 mannen, vrouwen en kinderen werden vermoord!

In juli 2006 bood de Surinames regering haar excuses aan voor het Bloedbad van Moiwana. Maar de nabestaanden willen geen excuses, ze willen dat de schuldigen opgepakt en berecht worden. Maar aangezien Desi Bouterse weer aan de macht is, zal dat niet snel gebeuren. Die beschermd zijn vriendjes in het leger wel. De PVV wil echter dat Desi Bouterse opgepakt wordt voor cocaïne transport. Nee, dat hij verantwoordelijk is voor moord is niet zo erg bij de PVV. Aangezien de president van Suriname, diplomatieke immuniteit bezit, zal de Nederlandse regering niets kunnen doen. Dat weet de PVV best, maar sensatie zoeken is altijd leuk toch?Tegen de EU, Roemenen, Bulgaren en Desi Bouterse!

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme