Deense overheid wil laatste bezit vluchtelingen stelen

De neoliberale overheid van het Koninkrijk Denemarken is wel erg asociaal. Nu is er een wetsvoorstel in de maak, die bepaald dat de overheid het recht krijgt om alle waardevolle spullen van vluchtelingen, in beslag te nemen. Juwelen en cash geld, de enigste spullen van waarde die de vluchtelingen uit het midden oosten konden meenemen, wordt door deze wet eigendom van de staat. Revolutionair socialisten reageren met afschuw over dit misdadige wetsvoorstel. Het voorstel komt van de Liberale Partij, een rechtse partij die het neoliberalisme steunt. De partij probeert vermoedelijk populistisch over te komen, want de radicaal rechtse; Deense Volkspartij is de sterkte partij op politiek rechts!

''Concreet betekent dit dat de politie juwelen en cash in beslag mag nemen als men vindt dat de voorwerpen waardevol genoeg zijn'' aldus de Volkskrant van 20 december 2015. Mocht dit wetsvoorstel daadwerkelijk aangenomen worden dan mag de staat, dus spullen gaan jatten van vluchtelingen. Eens kijken of Geert Wilders dat ook zou durven. Een wetsvoorstel indienen die het mogelijk maakt om geld en juwelen van vluchtelingen in beslag te laten nemen. Als de Liberale Partij dat durft, zouden andere neoliberale partijen dat ook durven?

De haat tegen moslims en de islam is dit jaar enorm toegenomen. In de Verenigde Staten van Amerika worden moslim leerkrachten ontslagen en brullen rechtse conservatieven, moord en brand als een rechter haar eed aflegt op de Koran ( niet de Bijbel ). Ondertussen bombarderen westerse landen volop het gebied van de Islamistische Staat. Revolutionair socialisten merken terecht op dat hun aanvallen op IS gebied weinig nut zullen hebben. Vooral de dood van onschuldige burgerslachtoffers zal de propaganda van de terroristen alleen maar in de handen spelen!

Donald Trump brult er ondertussen op los dat men alle moslims in de VS, moet laten registeren. Net als de joden uit de tweede wereld oorlog, wil de kapitalistische uitbuiter dat Amerikaanse moslims een symbool moeten dragen. Een soort islamistische ''Davidster'', zodat iedereen weet wie een moslim is en wie niet. Zijn aanhangers juichen hem toe en begrijpen niet hoe radicaal rechts Trump bezig is. Net als Adolf Hitler, speelt Donald Trump op angst. Angst voor iets waar de meeste Amerikanen geen verstand van hebben. Ze kennen de Islam slechts van televisie, waar vooral CNN en Fox News een beeld neerzetten dat niet klopt. De moslims van de televisie zijn allemaal terroristisch en willen Amerikanen doden. Dat beeld ziet een grote groep conservatieve Amerikanen dagelijks en dat maakt hun angstig!

De hetze van rechtse politici en regeringen, zal de propaganda van de reactionaire islamieten versterken. In achtergestelde wijken van België en Frankrijk, waar veel moslim gezinnen in armoede leven, zal de radicalisering toe nemen. Moslim jongeren die geen toekomst zien in het ''democratische'' westen, kunnen zich aangetrokken voelen tot het radicalisme van het islamisme. Het neoliberalisme dat door zowel liberalen, conservatieven en sociaal democraten wordt ondersteunt, heeft hiertoe geleid. Maar de Franse regering van president Hollande, doen niets tegen de grote ongelijkheid!

Wat de Liberale Partij in Denemarken wil doen is in feite de vluchtelingen laten betalen voor het feit dat ze op de vlucht zijn. Met hun asociaal wetsvoorstel krijgt de Deense overheid dan het recht om de eigendommen van vluchtelingen te onderzoeken. Wordt er geld of waardevolle spullen gevonden, dan mag de overheid die in beslag nemen om zo de ''verblijfskosten'' te dekken. Kort samengevat, je vlucht voor oorlog en ellende met enkel wat spaargeld of familie juwelen en dan zegt een rechtse overheid; ''Jij hier blijven? Goed, maar ik neem je geld in beslag''. Bedenk eens wat voor drama dat zal worden. Mensen die berooft worden van hun laatste waardevolle bezittingen, puur omdat de rechtse nationalisten hun als last zien!

Vluchtelingen kiezen er niet voor om hun land te verlaten. Met name de burgers van Libie, Syrië en Irak leven al jaren onder burgeroorlogen, armoede en terrorisme. Ze vluchten niet om onze banen te stelen of om hier in de bijstand te komen. Maar dat is wel het verhaal wat Geert Wilders en de Deense Volkspartij aankaarten. Zij beweren dat alle vluchtelingen hier komen omdat ze jaloers zijn op ''onze'' welvaart.  Om de hetze nog een beetje op voeren, knippen en plakken sensatie journalisten van POWNED, beelden zo in elkaar waardoor het lijkt also vluchtelingen enkel en alleen een last zijn!

Men zegt ook wel dat het wetsvoorstel van de Liberale Partij, puur bedoeld is om vluchtelingen af te schrikken. ''Kom niet naar Denemarken, anders pakken we je geld en juwelen af'' dat moeten de vluchtelingen onthouden. Hiermee scoren de nationalisten ook punten bij het electoraat van Denemarken dat ook de last van neoliberaal bestuur ondervindt. Maar zoals alle rechtse partijen doen moet vreemdelingenhaat de Denen afleiden van het keiharde feit, dat de Liberale Partij de afbraak van de sociale zekerheid ondersteunt, net zoals de VVD dat in Nederland doet!Spaargeld of juwelen bij je? INLEVEREN!!

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme