In feite was de 2003 invasie van Irak ook een invasie gedreven door angst. De Amerikaanse propaganda machine van George W. Bush brulde dat Saddam Hussein in staat was om massavernietigingswapens af te vuren op de Staat Israël. Ook zou Hussein het internationale terreur netwerk Al-Qaida steunen. Deze twee leugens werden de wereld in geschoten om westerse mensen bang te maken. Bang voor Saddam Hussein, terwijl deze Irakese dictator al in de eerste Golf Oorlog van 1990, volledig verslagen was. Het Irakese leger had zich in 2003 niet hersteld van deze vreselijke nederlaag. Alleen al het feit dat de luchtmacht niet in actie kwam om de Amerikaanse invasie tegen te houden bewijst dat in militair opzicht, Irak geen bedreiging was. Uiteindelijk werden nooit massavernietigingswapens gevonden!
Na de invasie kwam Irak onder Amerikaans bestuur. Dit bestuur begon met privatiseringen van de Irakese economie. Vooral westerse olie kapitalisten stonden in de rijnen om gebruik te kunnen maken van de olie velden. Ook werd het Irakese leger volledig ontbonden, alle soldaten en officiers werden ontslagen. Dit veroorzaakte enorm veel woede, want hierdoor kwamen veel militairen in armoede terecht. Echter alles dat aan Saddam Hussein herinnerde moest vernietigd worden. Amerika vond ook dat de soennitische moslims niet te vertrouwen waren, dus werd in 2006 een Sjiitische premier ''gekozen''. Echte democratie ontstond niet in Irak, achter de schermen manipuleerde de nieuwe machthebbers alles. De Amerikaanse organisatie; Freedom House noemt Irak geen vrije democratie, ook al beweren Bagdad en Washington dat Irak wel een democratie is!
Nouri al-Maliki werd het gezicht van Irak in 2006. Deze sjiitische islamiet stelde zich in dienst van de Amerikanen, maar haalde ook banden aan met Iran, een sjiitische islamistische republiek. Maliki was tot 2014 premier van Irak. Onder zijn regime werd het land er zeker niet beter op. Sektarisme en conflicten zorgen voor veel doden onder burgers. Maliki deed daar niets tegen, hij hetze enorm op de soennieten die daarop felle demonstraties hielden. Demonstraties die door Irakese politie en veiligheidstroepen met geweld werden neergeslagen.
In 2011 trok Amerika zijn laatste soldaten terug, 4.000 van hun jongens waren gedood in wat de Irak Oorlog genoemd wordt. Nu moest Irak zich zelf redden, maar bleek hier niet in staat. In het noorden zijn de Koerden de baas en heeft de centrale regering nauwelijks iets te zeggen. In het westen zijn vooral de soennieten de meerderheid en die wouden niets weten van de sjiitische regering. Uiteindelijk nam een radicale islamistische groepering de macht over in west Irak. De Islamistische Staat is een groepering bestaande uit radicale moslims die beweren voor een puur islamistisch kalifaat te strijden. Door de enorme armoede, sektarisme conflicten en corruptie binnen de regering wisten ze rond juni 2014 meer dan 1/3 van Irak te veroveren en dat met slechts 10.000 militanten!
Het goed bewapende Irakese leger sloeg hals over kop op de vlucht en lieten daarbij enorm veel materiaal achter. Meer dan 90.000 politie agenten, soldaten, officieren en andere elementen van het Irakese leger sloegen op de vlucht en lieten bijna alles achter voor de IS om te grijpen. Het noordelijke Irakese offensief liep uit op een enorme overwinning voor de soennitische islamieten en een vreselijke nederlaag voor de Maliki regering in Bagdad. Hierop besloot het westen om in te grijpen, omdat duidelijk werd dat hun marionetten in Irak aan het verliezen waren. Maliki moest weg en werd vervangen door Haider al-Abadi, ook een lid van Maliki's islamistische partij!
Barack Obama is eind september 2014, begonnen met bombardementen op gebieden van de Islamistische Staat ( IS ) in zowel Irak als Syrië. Ironisch gezien is Amerika nu een bondgenoot van het reactionaire Iran geworden, want Iran is sjiitisch en dus fel tegen de IS. Dit terwijl Amerika altijd een slechte relatie heeft gehad met de Islamistische Republiek Iran. Door de soennitische IS te bestrijden zijn de Amerikanen ook bondgenoten geworden van Bashar Al-Assad, de dictator van Syrië die al sinds 2011 verwikkeld is in een burgeroorlog. Syriërs kwamen drie jaar geleden in opstand tegen het Ba'ath regime van de Al-Assad familie. De dictator sloeg met sjiitische milities en het Syrische Arabische Leger hard terug, waardoor veel demonstranten de wapens opnamen. Vooral soennitische verzetsbewegingen werden sterk, mede door veel geld vanuit Saudi-Arabië. De rebellen zijn echter ook enorm reactionair en islamistisch. Het radicale Al-Nusra Front is zelfs een tak van Al-Qaida in Syrië!
Nederland heeft besloten om met de operaties tegen de Islamistische Staat mee te doen. Net als zijn voorganger J.P Balken(ellende) is ook Mark Rutte bereid om Nederlandse soldaten in te zetten in de ''WAR ON TERROR'' ook al heeft de IS tot recent nooit opgeroepen tot aanvallen op het westen. Pas toen de bommen vielen brulde de reactionaire islamieten, dat ze aanslagen zullen plegen in het westen. Weer hebben onze leiders zich gemengd in een Arabische conflict, weer denken ze met westerse logica het te kunnen winnen. Het verleden heeft al duidelijk gemaakt dat de Arabieren niet bepaald blij zijn als westerse bommen onschuldigen doden. Maar het gaat het westen daar niet om, onze regeringen willen dat de corrupte sjiitische regering blijft leven. Ze willen ook dat de productie middelen van Irak in bezit blijven van kapitalisten. Irak heeft nog steeds veel olie in de grond en is dus belangrijk!
Revolutionair socialisten verwerpen de westerse interventie in Irak en Syrië. Onze bemoeizucht zal nog leiden tot veel ellende. Het zet de gehele soennitische wereld weer tegen ons, net zoals in 2003. Islamistische propaganda zal de strijd van de IS neerzetten als een conflict tussen het westerse christendom en de islam. Alsof de zogenaamde ''Islamistische Staat'' een echt kalifaat moet voorstellen. Helaas geloven veel radicale jonge moslims in het westen dit wel. Al meer dan 100 Nederlandse moslimjongeren zijn naar Irak/Syrië gegaan om zich aan te sluiten bij de IS. Door discriminatie, afwijzing en ethisch racisme van veel westerlingen tegen moslims, voelen veel moslimjongeren zich niet thuis hier. Bij velen heerst dan ook begrip en deels ook sympathie voor wat de IS doet, want die vechten tegen een westerse marionet in Irak!
Nederlandse F-16 jagers zullen aanvallen uitvoeren op IS doelen in Irak, maar niet in Syrië. Daar ligt de zaak iets anders. Dat komt omdat het westen al drie jaar steun geeft aan de Syrische rebellen die Al-Assad bevechten. Het westen erkent ook de regering in Damascus niet meer als legitiem. Daarom kunnen westerse F-16's niet gebruik maken van het Syrische luchtruim. De regering in Bagdad heeft wel om hulp gevraagd en dus kunnen onze piloten binnen Irak wel aanvallen uitvoeren.
Niet alle Syrische rebellen zijn radicaal islamistisch. Een kleine groepering is socialistisch en noemt zich de Revolutionaire Linkse Stroming in Syrië. Helaas zijn de meeste rebellen wel radicaal islamistisch en steunen of het Al-Nusra Front ( Al-Qaida ) of de Islamistische Staat ( IS ) die ook grote delen van Syrië in bezit heeft. De revolutionair socialisten van de Revolutionaire Linkse Stroming geven echter een duidelijke boodschap aan het Syriërs en aan ons:
Nee tegen Washington en zijn bondgenoten!
Nee tegen Moskou en zijn bondgenoten!
Nee tegen het islamisme,
nee tegen de contrarevolutionaire krachten
en nee tegen het autoritaire Al-Assad regime!
Lang leve de eenheid en de strijd van arbeiders en onderdrukten overal! Alle macht en rijkdom aan het volk!