Brief aan SP Amsterdam door Jorein Versteege

Ik laat de SP Amsterdam nog even weten wat mijn antwoord is op de mail van Chris Schaeffer Voorzitter SP afdeling Amsterdam.

Als er geen meerderheid is voor een linkse politiek binnen een gemeente dan moet de SP daar niet voor pleiten. Praten met twee rechtse partijen voor een college is door en door fout. Zeker omdat bij de onderhandelingen de SP veel zal moeten toegeven aan D66 en VVD. Voor elk sociaal standpunt die de SP binnenhaalt moet de partij twee neoliberale punten steunen van D66 en VVD!

Stel dat er een college bestaande uit SP, D66 en VVD komt. Dan zal dit college voor 2/3 uit rechtse partijen bestaan. De SP zal steeds botsen met de drang van deze twee partijen om het bedrijfsleven en het grote geld van dienst te zijn. Dan kan de SP maar twee dingen doen. Braaf niets doen zoals de PvdA en GroenLinks in coalities met rechts, of protesteren en weigeren de neoliberale politiek te steunen.

Uiteindelijk zal de partij voor de keus staan, coalitieakkoord steunen en verantwoordelijkheid nemen voor neoliberaal beleid ( wat er gaat komen met D66 en VVD ) of verzet bieden!

Trouwens zo links vindt ik PvdA en GroenLinks niet. Die heulen in veel gemeentes met D66 en VVD en CDA onder neoliberale vlag.

Dus SP, als jullie niet willen eindigen zoals de Scandinavische socialistische partijen, dan moeten jullie juist geen compromissen sluiten met rechts. Ik heb meer dan genoeg linkse partijen zien degenereren in rechtse partijen, neem de sociaal democratie en de stalinisten als voorbeeld. Maar hebben jullie ooit een rechtse partij, links en socialistisch zien worden?

De kapitalistische media zal de SP natuurlijk aanvallen en beweren dat de partij geen ''regeringsverantwoordelijkheid'' wil. Dat is precies wat de SP niet hoort te willen. Geen verantwoordelijkheid voor neoliberaal bestuur en geen verantwoordelijkheid voor bezuinigingen. Nogmaals een coalitie met D66 en VVD zal veel SP stemmers demoraliseren en de verrechtsing van de ''Sociaaldemocratische'' Partij alleen maar versnellen.

Ik stem SP niet omdat ik een tweede PvdA wil zien groeien!


Jorein Versteege, 03-06-2014

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme