Stewart Alexander, de echte Socialist!

De rechtse conservatieven in de VS zijn heilig ervan overtuigd dat Barack Obama een socialist is. Opgefokt door de media ( vooral Fox News ) en conservatieve politici brullen ze dat Obama voor het socialisme vecht. In werkelijkheid is Barack Obama een neoliberaal, een VVD'er en geen socialist. De echte socialistische kandidaat voor de verkiezingen in november 2012 is Steward Alexander. 

Alexander is geboren in oktober 1951 en heeft zich al vaker kandidaat gesteld voor de verkiezingen in de VS. In 1987 deed hij mee met de burgemeestersverkiezing in de stad; Los Angeles, waar hij 0.84% van de stemmen won en zevende werd. In 2006 deed hij mee met de verkiezingen voor Luitenant-gouverneur in de staat Californië, daar won hij 0.50% van de stemmen. In 2008 was hij kandidaat voor het vice presidentschap op de lijst van de Socialist Party USA. Nu in 2012 staat Alexander weer op de lijst van de Socialist Party USA samen met Alejandro Mendoza. 


De Amerikaanse; Socialist Party USA is een democratisch socialistische partij opgericht in 1972. De SPUSA is ontstaan uit de Socialist Party of America en ziet zich als een partij van het werkende volk. Voor de SPUSA is socialisme geen dogma, ze keren zich fel tegen de stalinistische regimes die ze niet als socialistisch erkennen. Met haar 1500 leden is de SPUSA een kleine partij, maar kan wel gezien worden een princiepele partij in een land waar socialisme als scheldwoord gebruikt wordt tegen iedereen die links en progressief denkt. Website van 
Steward Alexander en Alejandro Mendoza Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme