Donald Trump, de mega-kapitalist

Donald Trump, sinds 2015 een bekende naam in Nederland. In de VS is zijn naam al jaren bekend als het gaat om kapitalistische politiek. Trump is een mega-kapitalist, hij heeft zijn rijkdom te danken aan de 22.000 mensen die voor hem werken. Daarnaast begon zijn rijkdom met 400 miljoen dollars, een cadeautje van zijn steenrijke vader. Trump is een klassieke kapitalist die ook geen schaamte heeft als het gaat om uitbuiting van arbeiders. Ondanks dat hij als icoon wordt gezien voor rechtse mensen, is Donald Trump een mislukte zakenman. Vijf keer is hij al failliet gegaan, toch blijft zijn naam staan voor het zogenaamde succes van de American Dream! 

Meneer D. Trump is een oude man van 69 jaar. Natuurlijk laat hij dit niet graag zien, zijn haar is geblondeerd en met zijn bombastische uitspraken lijkt hij niet echt een oud iemand. Geboren is hij in 1946, hij is een typisch naoorlogs kind. Zijn kindertijd was de gouden jaren 50, waarin alles mogelijk leek in Amerika, zolang je het kapitalisme steunde althans. Want linkse mensen werden vervolgt door de overheid en de media. Daar had het gezin Trump geen moeite mee. Fred Trump was een zakenman die huizen bouwde en daar rijk mee werd. Tijdens de tweede wereld oorlog bouwde zijn organisatie barakken voor het Amerikaanse leger. Nog voor de oorlog in de jaren 30, behoorde Fred tot de pionieren van het supermarkt concept, Trump Market behoorde tot de eerste supermarkten van Amerika!


In de jaren 50 bouwde Fred Trump verschillende appartementencomplexen waaronder Trump Village , waar 3.800 huizen gebouwd werden. Zoon Donald Trump begon in de markt van de huizenbouw net als zijn vader, Al in de jaren 60 bewees Donald dat hij het kapitalistische denken bezat door grote winsten te behalen met zijn investeringen. Overal waar de familie Trump zich mee bemoeide kwam hun naam te staan. Hierdoor groeide de naam Trump uit tot een icoon.

Iedereen die denkt aan Trump denkt meteen aan succes. Daarom wilden veel investeerders maar al te graag met Fred en Donald samen werken. Echter eind jaren 80 eindigde de gouden eeuw voor de Trumps. Fred was te oud geworden en dus nam Donald bijna alle besluiten. Veel van die besluiten liepen verkeerd af en zijn schulden groeide. Zo erg zelfs dat verschillende onderdelen van de Trump Organisatie, faillissementen moesten aanvragen. In de media brulde Donald Trump echter dat hij niet verantwoordelijk was en dat alle foute investeringen, slechts tijdelijk van aard waren!

Net als de Koch Brothers is Donald Trump overtuigd conservatief-rechts. Dit houdt in dat hij gelooft in een kapitalistische wereld, waarin de overheid slechts bestaat om zijn economische vrijheid te beschermen. Van vakbonden houdt hij niet, van liberale ( laat staan socialistische ) opvattingen walgt hij. Maar als mega-kapitalist is Donald ook een vreselijke opportunist als het gaat om de politiek. Toen het populairder was om liberaal te zijn, nam hij bepaalde liberale opvattingen over. Nu in het jaar 2015, zegt Donald dat hij die opvattingen niet meer steunt en volledig conservatief-rechts is!

Miljoenen aan dollars heeft Trump gedoneerd aan rechtse kandidaten van de Republikeinse Partij. Al in de jaren 80 was hij een vurige aanhanger van Ronald Reagan. De twee mannen lijken best veel op elkaar. Zowel Reagan als Trump zorgde voor een totaal mislukt economisch beleid, Reagan voor het land en Trump voor zijn bedrijven. Toen Reagan moest opstappen had Amerika enorm veel schulden, net als de Trump Organisatie. Om nog bekender te worden begon Donald aan een televisie programma genaamd; The Apprentice. In deze serie strijden mannen en vrouwen om een baan bij Donald Trump. Ze moeten elkaar dood concurreren en de zwakste wordt door Donald persoonlijk vernederd en ontslagen. Dit kapitalistische leedvermaak bewijst waarom revolutionair socialisten het kapitalisme verwerpen!

De kapitalistische media is het sterkste wapen van D. Trump. Al in de jaren 80 gebruikt hij de media om zijn naam te verkopen. Zo komt er in 1988 een bordspel uit genaamd Trump The Game. In dit spel spel je als harde kapitalist tegen anderen. Het doel is om enorm veel geld te ''verdienen'' door keihard en gewetenloos te zijn. Vertrouwen bestaat niet, achterdochtigheid en paranoïde wordt je aan het einde. Uiteindelijk is Trump The Game niets meer dan een extreme variant op Monopoly, maar dan voor echte kapitalisten zoals Donald Trump. Door voortdurend met nieuwe uitspraken en stunts te komen, verbergt hij het keiharde feit dat de jaren 90 niet goed voor hem zijn. Toch weet de Trump Organisatie om de schijn hoog te houden en Donald Trump blijft het gezicht van succes en welvaart waar 99% van de Amerikanen alleen maar van kunnen dromen!

Niet alleen op televisie komt de grote mega-kapitalist, nee hij speelt ook kleine rollen in films. Daar betaald hij dan enorm veel geld voor. Zo is hij te zien in de familie film; Home Alone 2, waar hij Kevin de weg wijst in het luxe hotel. Door zijn kleine rollen kreeg hij wel een ster op de Walk of Fame. Allemaal omdat men ervan overtuigd is dat Trump zijn succes aan zich zelf te danken heeft. Dit is ook al een leugen omdat hij van zijn vader een enorme som geld erfde. Meneer is dus helemaal niet van arm naar rijk gegaan. Hij is van rijk naar mega rijk gegaan dankzij een erfenis!

In 2016 wil Donald Trump president van de Verenigde Staten van Amerika worden. Vele zeggen dat dit onmogelijk is, maar hij is wel een favoriet binnen de ultra-rechtse: Republikeinse Partij. Daar houdt men wel van een mega-kapitalist als Trump. Zeker omdat hij al miljoenen gegeven heeft aan Republikeinse kandidaten in het verleden. Hij is ook populair bij conservatieven die gek zijn op Trump's harde taal en bombastische uitspraken. Mocht hij inderdaad de nominatie krijgen dan is het zeker dat de Democraten het Witte Huis behouden. Conservatieven mogen dan wel gek op hem zijn, maar etnische minderheden minachten hem. Zeker omdat Trump racistische uitspraken heeft gedaan over Mexicanen!

De vingers van de grote blonde raken ook de wereld van de Miss Verkiezingen. Zo heeft de Trump Organisatie in samenwerking met NBC alle rechten op Miss USA, Miss Teen USA en Miss Universe. Door zijn racistische uitspraken in 2015, besloot NBC om alle samenwerking met Trump op te zeggen. Niet alleen op televisie heeft dit gevolgen, ook andere investeerders hebben zich terug getrokken. Maar de bombastische ''Grote Baas'' brult harde taal wat we van hem gewend zijn. Daarnaast hoeft hij zich geen zorgen te maken over een mogelijke coup in zijn rijk. Net als veel dictators en mega-kapitalisten doet Donald Trump aan nepotisme. Dit houdt in dat hij zijn familie op belangrijke posities binnen zijn rijk plaatst. Zoons; Donald Trump Junior, Eric Trump en dochter; Ivanka Trump, zijn vice presidenten van de Trump Organisatie. Met hemzelf als absolute President en CEO zit de 69 jarige stevig in het zadel!

Hun hoofdkwartier is de Trump Toren, gebouwd in 1983. Het gebouw is 202 meter lang en wordt gebruikt voor veel zakenbeslissingen en als decor voor de televisieserie; The Apprentice. In één van de vele zalen wordt dan de eind scene gespeeld, waar Donald Trump persoonlijk een kandidaat vernederd en uitslaat. Maar Donald heeft meer in bezit dan slechts het gebouw. Hij bezat een Boeing 727-100, volledig omgebouwd voor de wensen van slechts één persoon. Uiteindelijk ruilde hij de 727 in voor de 757, die langer en groter is. Donald Trump is de enigste mega-kapitalist die een persoonlijke Boeing 757 bezit!

Voor veel Amerikanen is Donald Trump een icoon. Vooral bij rechtse Amerikanen die snakken naar zijn rijkdom en welvaart. Welvaart die 99% van hun nooit zullen ervaren dankzij het kapitalistische systeem. Trump zegt dat je rijk kunt worden door zijn voorbeelden te volgen. Dat hij duizenden arbeiders heeft ontslagen als gevolg van zijn foute investeringen, wordt natuurlijk niet verteld. Nee, dat hij een harde zakenman is wordt als ''goed'' neergezet in de Amerikaanse media. Alles draait om zijn winsten en vooral om zijn echo. Daarom kunnen revolutionair socialisten alleen maar walgen van types zoals deze 69 jarige kapitalistische uitbuiter!De blonde 69 jarige, bombastisch en kapitalistisch!

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme