Twee VVD'ers weg, mooi

VVD Minister van Defensie en zijn staatssecretaris zijn weg. Opgestapt nadat bekend werd dat hij de Tweede Kamer onjuist geïnformeerd had over een overeenkomst in 2001 tussen Justitie en de crimineel Cees H. Deze crimineel mocht na een strafzaak tegen hem meer dan 4,7 miljoen gulden houden. De minister beweerde echter dat het ging om niet meer dan 1,25 miljoen gulden. Na heel wat zoekwerk bleek dat Cees H inderdaad 4,7 miljoen gulden mocht houden. Vermoedelijk wisten de twee VVD'ers ( Opstelten en Teeven ) dat het om meer geld ging. Maar men vertelde dit niet aan de politiek. Zeker ook omdat Fred Teeven de deal met de crimineel in 2001 zelf maakte!

Fred Teeven beweerde glashard dat zijn actie toen der tijd juist was en dat hij het deed voor ''Volk en Vaderland''. Zo'n excuus kan ook alleen een rechts figuur geven. Zeker omdat hij toen der tijd van van het College van procureurs-generaal slechts toestemming gekregen om een deal van twee miljoen gulden te sluiten. Eens kijken hoe deze VVD'er zich hier uit redt, want normaal gesproken is de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie zeer duidelijk als het gaat om criminelen. Of geldt strengheid alleen voor kleine criminelen en niet de grote katten zoals corrupte VVD'ers met de namen; Ton Hooijmaijers en Sjoerd Swane. Dan heb je ook nog VVD'ers die niet eerlijk zijn over hun extra inkomsten om zo de belastingdienst te ontwijken!

Ja, het lijstje met asociale VVD'ers is groot. Logisch ook want deze neoliberale partij is het boegbeeld van hebzucht. De VVD is de partij van de rijken, het kapitalisme en het individualisme. Ze beweren voor recht en order te staan, terwijl achter de schermen ze net zo fout zijn als ''normale'' mensen. Aan de oppervlakte zijn VVD'ers ''brave'' mensen, die in nette kleding lopen en zich netjes gedragen. Maar achter hun harde taal en rechtse propaganda, schuilt een hypocriet boevennest dat zich zelf verrijkt ten kosten van de gemeenschap. Dat PvdA'ers ook die mentaliteit hebben overgenomen is al erg genoeg, maar van de VVD kun je kapitalistisch gedrag eigenlijk wel verwachten!

Het aftreden van Minister Ivo Opstelten en Fred Teeven kan niet slechter komen voor de VVD. Zeker omdat er op 18 maart verkiezingen zijn voor de Provinciale Staten. De VVD staat er slecht voor, omdat veel Nederlanders een flinke hekel hebben aan het neoliberale bezuinigingsbeleid van Mark Rutte en zijn sociaal democratische collega Diederik Samsom. Bij de verkiezingen op 18 maart is er helaas geen partij die echt voor het socialisme opkomt. In Gelderland en Groningen zijn wel partijen actief die wat linkser zijn dan de ''Sociaaldemocratische'' Partij. Zo doet de Pacifistisch-Socialistische Partij'92 mee in Gelderland en de Verenigde Communistische Partij in Groningen. Een stem op deze partijen zou een goed alternatief zijn op de SP, die maar al te graag met kapitalistische partijen in zee wil gaan. Dat zien we in de provincie Brabant en veel gemeentes waaronder Amsterdam!

In Provincies waar de SP de enigste linkse kracht vormt, hebben arbeiders geen keus. Maar ook de partij van Emile Roemer wil de bestaande machtsstructuren niet verbreken. Daarom is actie van onderop noodzakelijk. SP'ers zijn sociale mensen, maar ze hebben een sociaal democratische ideologie die uitgaat van een menselijker en socialer kapitalisme, ook willen ze dolgraag bewijzen dat ze verantwoordelijkheid willen voor kapitalistisch beleid. Daarom is de SP niet te vertrouwen als partij van de arbeiders. GroenLinks en PvdA zijn dat al helemaal niet. De PSP'92 in Gelderland is nog niet bevuild met kapitalistische regeringsverantwoordelijkheid. Ook de VCP is fel tegen samenwerking met neoliberaal rechts. Helaas denkt de SP daar anders over en werkt al samen met de partij van Mark Rutte!

Op 18 maart raad Revolutionair Socialistische Media aan om in Gelderland PSP'92 te stemmen en in Groningen de VCP te kiezen. Elders is een stem op de SP de enigste linkse keus jammer genoeg!


Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme