Jeugdjournaal liegt kijkers voor

Het NOS Jeugd Journaal doen weinig moeite om jonge kinderen de aard van het conflict in Israël/Palestina uit te leggen. Ze slaan de plank volledig mis en zetten vooral een beeld neer dat gewoon niet klopt. Het idee wordt gekweekt alsof de strijd een ''gelijkwaardige'' strijd is, dat wordt dan op de tv weergegeven met een afbeelding van twee legers met tanks. Het punt is echter dat de Palestijnen geen tanks hebben en de strijd volledig ongelijkwaardig is. Israël heeft tanks, helikopters en moderne aanvalswapens, de Palestijnen hebben oude AK-47's, stenen en ongeleide raketten die nauwelijks hun doel raken. Het jeugd journaal laat ook feiten weg, om zo het idee te kweken dat ''iedereen'' schuldig is in het conflict. Terwijl het Israël is die al 150 Palestijnen vermoord heeft in de laatste dagen en al sinds 1967, Palestijns gebied bezet houdt!

Wat ook typerend is voor het jeugd journaal is dat men de islamistische beweging HAMAS voortdurend vergelijkt met geweld en terreur. Het is waar dat HAMAS geweld als legitiem middel ziet, maar het jeugd journaal doet het voorkomen alsof alleen HAMAS gewelddadig is en terreur gebruikt. Over het feit dat Israël bijna 150 mensen heeft vermoord de laatste dagen dagen, zwijgt het jeugd journaal. Ook wordt er beweerd dat het conflict tussen Israël en Palestina een typische landoorlog moet voorstellen. Dat is ook niet juist, want de Palestijnen voeren geen landoorlog, maar een oorlog van verzet tegen een bezettingsmacht. Israël nam zich in 1967 het recht om de West-Bank te bezetten. Sindsdien vechten de Palestijnen terug, maar lijden enorme verliezen. Dat komt omdat Israël moderne wapens bezit en volledig gesteund wordt door de Verenigde Staten van Amerika!

De aanvallen van Israël op de Gaza Strook waar HAMAS sinds 2007 aan de macht is, zijn het resultaat van een stel moorden. Drie Israëlische jongeren werden in bezet gebied ontvoert en daarop vermoord. De hele media in Israël wou wraak en de Palestijnen collectief straffen. Die roep om wraak is nu waar gemaakt en al 150 Palestijnen zijn gedood door luchtaanvallen. Ondertussen hebben de Zionistische kolonisten niet stil gezeten. In bezet gebied hebben ze al wraak genomen en verschillende Palestijnse kinderen vermoord. Drie Israëlische jongeren zijn gedood en daarvoor moesten nu 150 Palestijnen sterven. Maar daar hoor je het jeugd journaal niet praten. Die praten alsof de drie Israëlische jongeren in een gebied ontvoert waren waar veel Palestina wonen. Het jeugd journaal verteld er niet bij dat Eyal, Gilad en Naftali aan het liften waren in BEZET gebied. Verder behoorde ze toe aan Zionistische organisaties die de bezetting van Palestina steunen. Vergelijk het maar met jongeren van de Jeugdstorm, de jongeren tak van de NSB tijdens de bezettingsjaren. Natuurlijk is dit geen rechtvaardiging, maar bedenk eens hoe jij je zou voelen als de Duitsers hier nog de bezettingsmacht vormde. Stel je eens voor; 47 jaar onder Duitse heerschappij? Zo voelen zich de Palestijnen!!

Het jeugd journaal vindt dat de twee landen aan tafel moeten. Maar daar ligt juist het probleem, er is geen spraken van twee landen. Israël bezet Palestijns gebied en maakt het zo goed als onmogelijk voor de Palestijnen om een eigen staat op te richten. Tot 1994 mochten de Palestijnen niet eens hun eigen vlag tonen en was er ook geen spraken van een Palestijnse regering. Israël heeft van 1967 tot 1994, iedereen opgepakt die de vlag van Palestina toonde in Palestijns gebied ( bezet gebied ). Het jeugd journaal doet alsof de oorlog een typische oorlog is, maar nogmaals dat is het niet. Wat in Israël/Palestina gebeurd is een verzetsoorlog, een strijd van een volk dat onderdrukt wordt door een ander volk. Zionistische joden vinden dat ze het recht hebben om Palestijns gebied te bezetten, omdat hun religie hun dit recht zou geven. Dat verteld het jeugd journaal ook niet aan onze kinderen!

Als laatste doet het jeugd journaal alsof het een zeer moeilijke situatie is. Nou dat is het inderdaad, de organisatie; STOP DE BEZETTING zegt daarom ook; ''Door de schandelijk misleidende en onvolledige manier van berichtgeven van onze publieke omroep is uitgesloten dat de generatie die nu opgroeit fatsoenlijk wordt geïnformeerd over wat er werkelijk gaande is. En zo wordt het ook voor hen dreigende gevaar vergroot – namelijk dat als hen wordt ingeprent dat het oké is om selectief om te springen met kinderrechten, mensenrechten, internationaal recht, internationaal oorlogsrecht, volkenrecht, diezelfde rechten ook voor hen onherroepelijk hun waarde verliezen. Wat zorgwekkend is, want andere rechten hebben we niet''  

Net als de organisatie: STOP DE BEZETTING heeft ook Revolutionair Socialistische Media nog een klein advies aan het NOS Jeugd Journaal; 

Als jullie vanavond uitvoerig berichten over de ontvoering-marteling-verbranding vandaag door Israëlische kolonisten van de 16-jarige Palestijnse jongen Mohammed Abu Khdeir, nemen jullie dan ook de 9-jarige Sanabel Attous even mee die werd overreden door een kolonist en als er nog tijd is ook de 16-jarige Yousef Abu Zagha uit het vluchtelingenkamp bij Jenin, die afgelopen week door militairen werd doodgeschoten en het kind dat op 25 juni omkwam bij een aanval vanuit Gaza en de 14-jarige Mahmoud Jihad Muhammad Dud’in uit Doura die op 24 juni werd doodgeschoten door militairen en de 7-jarige Ali Abd al-Latif al-Awour die getroffen werd bij een aanval op de Gaza-strook en op 14 juni overleed? 

Bedankt!! 


Zo wordt de strijd afgebeeld door het jeugd journaal
Alsof de Palestijnen een eigen staat hebben met tanks!
Let ook op de manier waarop de Palestijn wordt afgebeeld in vergelijk
met de Israëliër! Typisch!!

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Strijd, Solidariteit, Socialisme